Landstede Basketbal verliest van Weert

De basketballers van Landstede hebben donderdagavond in Zwolle de belangrijke wedstrijd tegen Upstairs Weert verloren. Na een zinderende finale werd het 76-80 voor de gasten uit Weert.


Robby Bostain in duel met Latece Williams…

Tot aan de pauze (40-37) was het Landstede dat het betere van het spel had en afstand nam van de gasten. Het derde kwart was voor Weert, dat tevens een kleine voorsprong (56-58) nam. Het vierde kwart werd erg spannend. Tot een paar minuten voor het einde van de wedstrijd stond het Zwolse team voor. Maar in de laatste minuut verspeelde het jammerlijk de bal, waardoor de gasten verder uit konden lopen. Landstede is met een zevende positie in de eredivisie nog steeds in de race voor de Play Offs, al kan het nu beter geen punten meer laten liggen. Het team van Herman van den Belt heeft 32 punten uit 37 wedstrijden, en moet deze competitie nog 3 wedstrijden spelen. Weert volgt op de achtste plaats met 30 punten uit 38 wedstrijden. Kort daarop ZZ Leiden met 30 punten uit 39 duels. Alleen de eerste acht doen mee aan de Play Offs. Zwolle heeft veruit de beste kaarten voor deelname aan de ‘finale’.


Alexandre de Sa legt aan, maar mist…


Hier stond Zwolle er nog goed voor…


Treurnis na het verlies…

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Play-offs
  Ook meer over de perspectieven mbt dit: do 24 apr ’08 19:30 PLAY-OFF THUIS: ZBC Hal? Al staat het er nu zo of ze al zeker van e play-offs zijn.


  Maak melding

 2. Landstede-Basketbal
  Hier zijn ze dus voor geplaatst:

  Best-of-three playoffs

  Bij de vaststelling over de competitievorm 2007-2008 hebben de clubs besloten om een wijziging aan te brengen in de Best-of-three. In tegenstelling tot voorgaande jaren begint niet het hoogst geplaatste team met een thuiswedstrijd, maar het laagst geplaatste team. Vervolgens speelt het hoogstgeplaatste team de tweede en, eventueel, de derde wedstrijd thuis.

  Een duidelijk voordeel voor het hoger geplaatste team, waardoor de plaats op de ranglijst en dus de competitie nog meer in belang is toegenomen.

  Het speelschema voor de Best-of-three is:

  Wedstrijd 1 do. 24 april 2008
  Wedstrijd 2 za. 26 april 2008
  Wedstrijd 3 di. 29 april 2008 (eventueel)  Maak melding

Reageer