Roparunteam Run2Day Zwolle haalt 24.000 euro op voor Stichting Roparun - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Roparunteam Run2Day Zwolle haalt 24.000 euro op voor Stichting Roparun

Zwolle – Tijdens het Pinksterweekend, 8 – 10 juni heeft Roparunteam Run2Day Zwolle voor de vierde maal deelgenomen aan de Roparun. Een estafetteloop van meer dan 560 kilometer van Hamburg (of Parijs) naar Rotterdam, waarbij mensen in teamverband een sportieve prestatie leveren en op die manier geld ophalen voor mensen met kanker. Het team haalde maar liefst 24.000 euro op! In de afgelopen 4 jaar heeft het team al een totaalbedrag bij elkaar gelopen van 76.193,94 euro. Een waanzinnige prestatie!

In totaal namen er 323 teams deel aan de 28ste editie van de Roparun en al die teams tezamen hebben een bedrag bij elkaar weten te brengen van ruim 5,6 miljoen euro.

Het geld wordt door Stichting Roparun verdeeld over allerlei landelijke doelen. Een van de doelen waar dit jaar extra aandacht voor is gevraagd zijn de Koppelbedden. Roparunteam Run2DayZwolle heeft namens Stichting Roparun en Netwerk Palliatieve Zorg Ijssel-Vecht en Noord Oost Overijssel ook 15 koppelbedden mogen aanbieden aan verschillende zorginstanties in de region, waaronder Hospice Zwolle.

Het team heeft nu weer een aantal maanden rust en pakt in het najaar van 2019 de draad weer op met de voorbereidingen voor Roparun 2020, de lustrumeditie voor het team. Alle sponsoren en donateurs worden via deze weg ontzettend bedankt. Het is geweldig om te merken hoeveel mensen het team en het doel een warm hart hebben toedragen.

Artikel delen: