Mode-event Fashion Forward tijdens PROTO is daverend succes in Zwolle - Foto: Denice Drenthen
Foto: Denice Drenthen

Mode-event Fashion Forward tijdens PROTO is daverend succes in Zwolle

Zwolle – Uitverkochte stoelen en staande ovaties: het mode-event Fashion Forward vrijdagavond op het Broerenkerkplein was een daverend succes. Studenten van Landstede MBO lieten zich tijdens het Art & Design festival PROTO van hun mooiste kant zien. Qua mode, qua creativiteit en qua organisatie. ‘Het applaus was het mooiste van de avond’, zegt modestudent Daphne Matray, die haar Schotse ruit-collectie presenteerde.

Een bruidscollectie, een zwarte collectie met mondkapjes en een collectie met geld als thema passeerden de revue op het podium onder de bomen in de zon. De stoelen waren vrijwel uitverkocht en voorbijgaande Zwollenaren bleven aangenaam verrast kijken.

Mode-examenstudent Daphne Matray presenteerde haar collectie met Schotse ruit als thema. ‘Vijf modellen showden mijn broeken, topjes en een jurk. Ik heb gekozen voor de uitdaging van de kleuren en de lijnen van de Schotse ruit, die goed moeten aansluiten. En het werd prima ontvangen, dat was geweldig! Het applaus was echt het mooiste van de avond!’ Daphne vond de samenwerking met studenten van andere opleidingen leuk. ‘Mediavormgevers maakten een logo, visitekaartjes en een collectieboek, dat was heel gaaf. Mediamanagers gaven media-advies en fotografen deden fotoshoots. Het was een geslaagd evenement.’ Dat is modedocent en projectcoördinator Dorien Bolhuis met haar eens. ‘De show was een groot succes. Ik ben heel trots op onze studenten. De studenten van de opleiding Danser/Musicalperformer maakten de show helemaal af met hun dansen en zang tussendoor.’

Projectcoördinator Rob Teitsma blikt tevreden terug. ‘Het was fantastisch. Het is en blijft natuurlijk megaspannend met zoveel disciplines en opleidingen, maar het is allemaal prima verlopen. Ik denk dat we wel iets van vierhonderd bezoekers hadden. Aan dit project kun je zien dat studenten goed in staat zijn om iets professioneels neer te zetten. De studenten Evenementenorganisatie hebben de creatieve studenten optimaal gefaciliteerd om hun talenten te presenteren. En als je dan al die verschillende studenten aan het eind met z’n allen tijdens het applaus op het podium ziet glunderen, dan weet je dat het goed is gegaan. Daar doe je het voor.‘

Fashion Forward is onderdeel van Grondwerk, het Landstede MBO-gedeelte van het Zwolse Art & Design event PROTO. Mbo- en hbo-studenten in vormgeving en kunst en creatieve professionals laten op verschillende manieren hun werk zien. Op het podium, in glazen containers en door vele media-uitingen. Maar liefst 300 Landstede MBO-studenten zijn op enigerlei wijze betrokken bij Grondwerk. Modestudenten ontwerpen een eindexamencollectie, en zij sturen studenten mediavormgeving aan die de hele branding verzorgen. Die werken daarvoor weer samen met fotografiestudenten en mediamanagers. Studenten Evenementenorganisatie zorgen dat alles goed georganiseerd en gefaciliteerd is.

Foto's 2
Mode-event Fashion Forward tijdens PROTO is daverend succes in Zwolle - Foto: Kirsten Jongman
Foto: Kirsten Jongman
Artikel delen: