GGD kijkt terug op succesvolle reizigersdag

De speciale Reizigersdag, die de GGD Regio IJssel-Vecht afgelopen donderdag hield is zeer succesvol verlopen. De medewerkers van de afdeling Travel Clinic Zwolle van de GGD kregen van drie uur tot half acht, maar liefst 188 mensen op bezoek. De meesten kwamen voor vaccins, anderen voor allerlei informatie over gezond en veilig op vakantie gaan naar Turkije, Tunesië, Egypte of Marokko. Met name Turkije was populair met ruim honderd bezoekers.

Het was de vijfde keer dat de GGD Regio IJssel-Vecht een speciale Reizigersdag hield en vanaf het begin was het al druk. Hoewel de wachttijd soms wat lang was, waren de reacties positief. Iedereen kon namelijk de hele middag en avond zonder afspraak bij de GGD binnenlopen voor gezondheidsadvies en vaccinaties voor een reis naar de landen rondom de Middellandse zee. Bezoekers moesten eerst een gezondheidsverklaring invullen, waarna ze in de wachtkamer konden genieten van Turkse hapjes en muziek. Vervolgens kregen ze korting op het consult, kregen ze allerlei informatie mee en ontvingen ze een leuk presentje.

De bedoeling van de speciale Reizigersdag was dat iedereen door zich te laten informeren en vaccineren, eenvoudig tegen allerlei ziekten kan beschermen. Een gezond en veilig idee. Ziekten zoals Hepatitis A, difterie, tetanus of polio komen voor in de gebieden rondom de Middellandse zee. Op die manier hoopt de GGD Regio IJssel-Vecht dat iedereen een prettige vakantie beleeft.
Mensen die gisteren niet in de gelegenheid zijn geweest om langs te komen, zijn van harte welkom bij de GGD. Voor meer informatie en openingstijden, ga naar www.travelcliniczwolle.nl. Op die manier is het ook mogelijk om online een afspraak te maken. Bellen kan ook op nummer: 038-4281633.

Artikel delen:

Reageer