Open huis bij Zwolse imkers - Foto: Stockfoto
Foto: Stockfoto

Open huis bij Zwolse imkers

Zwolle – In heel Nederland houden imkers op zaterdag 13 juli 2019 open huis. Het is de 10e keer dat de NBV dit landelijk evenement organiseert.

Ook in Zwolle en omgeving doen diverse imkers mee. Breng één of meer van hen een bezoek, kom honing proeven en leer zelf honingslingeren. En er is zeker verse honing uit de omgeving te koop! De Open Imkerijdagen zijn een belevenis voor jong tot oud!

Alle bijen, ook de honderden solitair levende soorten, maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Op de Landelijke Open Imkerijdag zal dan ook aandacht worden besteed aan de wilde bijen in Nederland. Met goede nestgelegenheid (insectenhotels of zandheuveltjes) en bloemen kunnen deze interessante en nuttige insecten geholpen worden.

Imkers vertellen graag over hun boeiende hobby. Ze leggen ook graag uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur. Ze laten u graag zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen. Ze laten u, als u wilt, een kijkje nemen in een bijenvolk. Durft u dat niet aan? Op De Schellerhoeve hebben we een observatiekast, waar een bijenvolkje achter glas te zien is. Misschien ontdekt u de koningin en ziet u het verschil tussen de darren, de mannetjes, en de werksters, de vrouwelijke bijen.

Het bezoek is gratis. Sterker nog: u krijgt er iets bij: een kopje koffie of thee, een stukje honingkoek. Verder is er allerlei info beschikbaar over bijen en over hoe u uw eigen tuin of balkon bijvriendelijk kunt inrichten. Daarmee willen de imkers benadrukken dat de bij een belangrijke plaats inneemt in de biodiversiteit.

In Zwolle kunt u terecht op:
Zaterdag 13 juli van 10.00 -16.00 uur bij Zwols Goud, Oude Deventerweg 48
Zaterdag 13 juli van 11.00 – 16.00 uur bij Imkerij Hebe, Hasselterdijk 43a
Zaterdag 13 juli van 12:00 – 16:00 uur bij Wijkboerderij De Schellerhoeve, Schellerpark 101

Artikel delen: