StartCollege ISK geniet van een creatief en cultureel eindfeest

Foto: Lisanne van Egmond

Zwolle – Mooi weer, leuke creatieve activiteiten en vrolijke mensen uit alle windstreken. Het was een groots opgezet eindfeest bij de Internationale Schakelklas (ISK) van StartCollege in Zwolle.

De meer dan 150 leerlingen namen deel aan creatieve workshops zoals dans en percussie, ze maakten raps, liepen modeshows, lazen gedichten voor en traden voor elkaar op. Het feestelijke festival was georganiseerd in samenwerking met cultureel bureau Xplosief.

Ieder jaar organiseert de ISK van StartCollege het eindfeest waarmee het schooljaar wordt afgesloten. ‘Alle docenten en conciërges helpen mee om het een geslaagde dag te laten worden voor de leerlingen. Voor de helft van de leerlingen is het eindfeest ook het afscheid van de Internationale Schakelklas. Zij stromen na de zomervakantie door naar het voortgezet onderwijs of naar een Entreeopleiding op het mbo’, vertelt Janine Waanders docent bij StartCollege ISK.

Mohammed is een van de leerlingen die volgend jaar doorstroomt naar het voortgezet onderwijs en vindt het eindfeest een mooie manier om afscheid te nemen van de ISK. ‘Ik vind het een hele leuke dag, ik heb veel dingen gedaan, zoals trommelen en dansen. Dit is het derde jaar dat ik het eindfeest meemaak en elk jaar is het heel leuk! Het is voor mij het laatste jaar op de ISK. Volgend schooljaar ga ik vmbo doen. Daar heb ik heel veel zin in.’

Na de ochtend buiten en binnen workshops te hebben gevolgd, presenteerden de leerlingen hun werk. Er werd muziek gemaakt, in allerlei talen gezongen, gerapt, er was een modeshow en er werd gedanst. De 13-jarige Misgana was een van de leerlingen die een optreden gaf. ‘Met mijn vriendinnen heb ik een dansoptreden gegeven voor de andere leerlingen van de ISK. Ik hou van dansen, maar ik heb vandaag ook kleren gemaakt omdat ik mode ook leuk vind. Ik vind het een heel leuk eindfeest!’ Ook ISK-leerling Ali vindt het een geslaagd feest. ‘Het is gaaf en het is het beste feest dat ik heb meegemaakt sinds ik in Nederland ben. Dit feest moet altijd blijven doorgaan!’ Mina beaamt dit: ‘Ik vind het eindfeest fantastisch!’

Foto's 2
StartCollege ISK geniet van een creatief en cultureel eindfeest - Foto: Lisanne van Egmond
Foto: Lisanne van Egmond
StartCollege ISK geniet van een creatief en cultureel eindfeest - Foto: Lisanne van Egmond
Foto: Lisanne van Egmond

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)