125 kinderen doen kickboksexamen in Zwolle - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

125 kinderen doen kickboksexamen in Zwolle

Zwolle – Tussen maandag 24 en zaterdag 29 juni deden 125 kinderen mee met het kickboksexamen bij Tabonon Kickboksen & MMA in Zwolle. Elk jaar krijgen de jeugdleden van de vechtsportschool de kans om te laten zien wat zij geleerd hebben. Ruim 90 kinderen gingen met een diploma naar huis.

De kickboksexamens zijn een aantal jaar geleden door Tabonon in het leven om de jeugdleden extra te motiveren in de sport en hen te belonen voor hun inzet tijdens de trainingen. Tijdens de examens laten de leden zien wat zij kunnen, waarbij zij aan een bepaald niveau moeten voldoen om een diploma te behalen. Ruim 90 kinderen behaalden afgelopen week bij Tabonon in Westenholte hun diploma. De jongste deelnemer was vijf jaar oud, de oudste deelnemer was zestien jaar.

De diploma’s zijn op zeven niveaus te behalen, waarbij de eisen voor elk diploma lastiger worden. Zo moeten kinderen die voor het eerst voor het diploma gaan de regels van de sportschool en de basis van het kickboksen kennen. Om het hoogste niveau (niveau 7) te halen, moeten de kinderen laten zien dat zij zelf lange combinaties van stoten en trappen kunnen bedenken, maar dat zij bijvoorbeeld ook speciale moves kunnen en kunnen sparren (op het lichaam).

De examenniveaus zijn sinds dit jaar niet meer alleen gekoppeld aan een nummer (niveau 1, 2, 3, etc.). Ze zijn nu ook gekoppeld aan dieren uit de jungle. Zo kan elk lid uiteindelijk de koning van de mat worden door het niveau van de leeuw (niveau 7) te behalen.

“Het is elk jaar weer een feest om de kinderen de examens te zien doen. Het doel van de examens is dat de jeugdleden ergens naartoe kunnen werken en voor zichzelf, maar ook met elkaar en hun familie trots kunnen zijn op hoeveel ze weer hebben geleerd en gepresteerd in een jaar tijd. We zien kinderen in deze sport ook grote stappen zetten in hun eigen ontwikkeling qua zelfvertrouwen, discipline en mate van samenwerken met leeftijdsgenootjes. Dat maakt het nog mooier om aan het einde van de examens een ruimte te zien vol kinderen die trots zijn op zichzelf”, aldus Daphne van Vilsteren, een van de jeugdtrainers van Tabonon.

Foto's 3
125 kinderen doen kickboksexamen in Zwolle - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
125 kinderen doen kickboksexamen in Zwolle - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: