Luxeverzuim neemt toe in Zwolle

In Zwolle zijn steeds meer leerlingen die een dagje niet naar school gaan zodat ze met hun ouders op vakantie kunnen.

Dit zogenaamde luxeverzuim is het afgelopen jaar licht toegenomen. Dat zegt de Zwolse wethouder Knol. De gemeente Zwolle gaat er extra aandacht aan besteden om het luxeverzuim terug te dringen. Dit gaat in samenspraak met de schooldirecties. Ouders die meerdere keren zijn gewaarschuwd kunnen een flinke geldboete krijgen.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Zijn de scholen zelf bij!
  Belachelijk, ach 2 daagies in ’t jaar of zo. Daar zou volgens mij geen k*tsmoes voor nodig moeten zijn. Maar de grenzen bepalen de scholen zelf! Dus niet janken, strenger zijn!!! En ook daadwerkelijk beboeten.


  Maak melding

 2. En de leraren zelf dan? Ze hebben om de haverklap studieverlof. En dat valt altijd net precies voor of na een vakantie. Doe daar dan ook wat aan.


  Maak melding

 3. Vind luxeverzuim w?l een goed punt! @ Appegielle: je wilt toch ook dat leerkrachten kwalitatief zo goed mogelijk zijn? Dan moeten ze volgens mij wel af en toe bijscholen. Of het teveel is kan ik niet beoordelen, maar ga ervan uit dat dat klopt bij de scholengemeenschappen waar onze kinderen heen gaan. Maar (o sh*t) straks komt die hr. Stuhlen weer in de lucht. Laten we de discussie alsjeblieft tot luxeverzuim beperken 😉


  Maak melding

Reageer