Werkzaamheden verbreden fietspad Schellerdijk

Op 7 april zijn de werkzaamheden voor het verbreden van het betonnen fietspad Schellerdijk gestart. Het pad wordt verbreed tot 3 meter. De werkzaamheden vormen de tweede fase in het verbreden van de druk bereden fietspaden die onderdeel vormen van het Rondje Zwolle en van twee lange afstandfietsroutes. De werkzaamheden worden afgerond op 30 mei.

Vorig jaar zijn de fietspaden over de IJsseldijk in Zwolle Zuid en het Beekmanpad al verbreed. Behalve voor fietsenworden de paden veelvuldig gebruikt voor wandelen en hardlopen. Dit heeft in het verleden nogal eens tot problemen en ongelukken geleid. Er worden paaltjes geplaatst om het gebruik door auto’s te voorkomen. Het huidige pad wordt verwijderd en hergebruikt als ondergrond voor het nieuwe betonpad.

Kosten

De kosten voor deze verbreding worden voor de helft betaald door de Gemeente Zwolle. De andere helft betalen Rijk en Provincie Overijssel. Het werk wordt uitgevoerd in het kader van het Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG) waarover de Gemeente Zwolle en de Provincie Overijssel begin 2007 een overeenkomst sloten.

Artikel delen:

Reageer