Het Zwolse project Senshagen gaat internationaal

Het Zwolse project Senshagen gaat internationaal

Zwolle – Het Zwolse project Senshagen gaat internationaal. Marcel Broekhaar (projectleider gemeente Zwolle) mag tijdens de Esri-conferentie in San Diego ruim 19.000 aanwezigen meenemen in de Zwolse aanpak waarbij het verzamelen van data tot het nemen van klimaatmaatregelen leidt.

Het experiment Senshagen is succesvol en uniek te noemen. Ruim 50 huishoudens in Stadshagen, kennispartners en overheden werken hierin samen. De deelnemers plaatsen in hun tuinen meetapparatuur die 24/7 meten hoe het in hun omgeving gesteld is met de opnamen van temperatuur en vocht.

De data worden op de Smart Zwolle Hub gecombineerd met de data van KNMI en RIVM, maar ook met informatie over het effect van maatregelen zoals meer bomen, gras, het aanleggen van geveltuinen of dakbeplanting. Door al deze data bij elkaar te brengen kan heel fijnmazig gevolgd worden hoe het klimaat veranderd en welke maatregelen wel of niet effectief zijn.

Wil je meer weten over Senshagen? Kijk dan op www.senshagen.nl.

Wil je live meekijken? Klik dan op 8 juli rond 19.00 uur op deze link via https://www.esri.com/en-us/about/events/uc/live en volg de livestream. (LET OP: de link werkt niet eerder dan 8 juli aanstaande)

Artikel delen: