Deltion Zwolle presenteert Olympisch Menu

Gerookte zalm, mosterdsoep, eendenborstfilet, zeevis en crème Brûlée. Het water loopt je in de mond bij deze vijf olympische gerechten die het Deltion College speciaal voor de Olympische Spelen heeft samengesteld. Tijdens Culinaire Trip Zwolle – Peking van 18 t/m 20 april in de Broerenkerk kan iedereen de gerechten komen proeven.

Het Deltion College heeft een bijzondere culinaire band met de Olympische Spelen van 2008. Deltion kreeg begin 2007 de eervolle uitnodiging om op culinair gebied de coördinatie van 16.000 internationale persvertegenwoordigers te verzorgen. Een grote klus waarvoor Deltion met een speciale delegatie in China aanwezig is en intrek neemt in het Gehua New Century Hotel in Peking (Beijing). Het hotel waar in die periode het 2008 BIMC, Beijing International Media Center, is gehuisvest. Studenten van de Horeca-opleidingen van het Deltion College uit Zwolle hebben samen met Sip Punter, hoofd keukens van Deltion, vijf gerechten voorbereid. Ieder gerecht representeert een continent van de wereld.

Het menu wordt na het culinaire evenement naar Beijing gebracht. Het menu reist letterlijk van Zwolle naar Peking. “In China gaan we bekijken of we alle ingrediënten kunnen krijgen. Wellicht passen we hier en daar nog wat aan, maar het menu blijft gelijk,” vertelt Punter. “Vervolgens ga ik in juli samen met twee studenten naar Beijing. De studenten werken mee in de keuken tijdens de Olympische Spelen. Zij zijn goed voorbereid en hebben de gerechten al meerdere malen gemaakt. Ik zal voornamelijk training geven aan de lokale koks.”

De gerechten die te proeven zijn in de stand van Deltion: Paté van gerookte Zalm, Zwolse Mosterdsoep, Eendenborstfilet met kalfsjus, Pacific Ocean witvis in zoetzure saus en Vanille crème brûlée met Frambozen.

Artikel delen:

Reageer