Opening Lelystad Airport voor onbekende tijd uitgesteld - Foto: Petra Westerhof
Foto: Petra Westerhof

Opening Lelystad Airport voor onbekende tijd uitgesteld

Zwolle – De inmiddels veelbesproken opening van Lelystad Airport loopt wederom vertraging op. Dit keer heeft de reden niets met geluid te maken waar velen zo bang voor zijn, maar zit het in de hoeveelheid stikstof dat de natuur in gaat door het verplaatsen van vluchten naar Lelystad.

De geplande opening van Lelystad Airport stond op april 2020. Doordat er opnieuw gekeken moet worden naar de uitstoot van stikstof zal dit niet langer haalbaar zijn. Er is bij de berekening gebruik gemaakt de PAS. Dit staat voor Programmatische Aanpak Stikstofbeleid.

De Raad van State heeft echter definitief het gebruik van de PAS aan banden gelegd. Er mag geen beroep meer gedaan worden op dit beleid dat uit een samenwerking bestond van het Rijk en de provincies. Doel was naast minder stikstof te produceren ook dat gewerkt werd aan een sterkere natuur en een goed economische ontwikkeling.  Lelystad Airport kan pas openen als er nieuwe berekeningen gedaan zijn. Dit doet de opening tot nader order naar voren schuiven.

Artikel delen: