Zwollenaar hoeft zieke hond niet aan te lijnen

Een man uit Zwolle mag z’n zieke hond zonder riem of tuigje blijven uitlaten. Dat heeft de rechter vanmiddag bepaald.

De man had een bekeuring gekregen, omdat hij zijn hond los liet lopen. De man heeft de bekeuring niet betaald en moest daarom voor de rechter verschijnen. Daar heeft hij uitgelegd dat de hond doodziek is en door kankergezwellen geen riem of tuigje meer om kan hebben. De rechter vond het goed dat de man de gezondheid van de hond voorop heeft gesteld en bepaalde daarom dat hij de bekeuring niet hoeft te betalen.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 13
 1. natuurlijk is het goed dat de man geen bekeuring krijgt maar het is misschien beter om de hond bij de dierenarts uit zijn lijden te verlossen.


  Maak melding

 2. Je hebt ook mensen die een snelheidsbekeuring per definitie aanvechten. Een beetje onder het motto:”Niet geschoten is altijd mis” Daar gaan onze belastingcentjes óók naartoe!

  Maar inderdaad: hondje gewoon laten inslapen. Als een tuigje of riem voor zo’n beestje al te pijnlijk is kan ik mij niet indenken dat ie er verder geen last van heeft.


  Maak melding

 3. gewoon laten inslapen…. Die man vecht een rechtzaak voor zijn hond om hem in te laten slapen? Lekker makkelijk of niet?
  En wat betreft de “niet geschoten altijd mis “stelling gaat natuurlijk hier niet op hé? Een complete rechtzaak voor een bekeuring die gewoon geseponeerd kon worden. Er staan wel belangrijkere zaken te wachten die voor moeten komen.


  Maak melding

 4. Hoi Plantje, het geld dat justitie kan besteden aan mensen die per definitie boetes aanvechten, verdienen ze waarschijnlijk wel terug met wanbeleid elders. Zie super de Boer Assendorp(al eerder gezegd); minimaal een munt van 50 ct voor een parkeerplek. Vaak hoef je maar soms maar 5 minuten bij de supermarkt te zijn. 20 ct pakt ie niet, dat is blijkbaar te min voor de gemeente (zelfde automaten in Kampen nemen het wel aan, dus daar kan het niet aan liggen). nu betaal je dus al 50 ct voor 5 of 10 minuten, dit maakt 3 tot 6 Euro per uur….alles onder het mom; parkeerproblemen verhelpen. Ik betaal daar dus per definitie niet aan mij, het voorgehouden uurtarief is 1 euro, als ik 5 minuten weg ben is het logischer niets te betalen dan 6 maal zoveel, ding het maar eens af. Laat ze maar een boete geven, ik ga liever een dagje zitten op hun kosten dan dat ik die boete betaal. Met andere woorden; de politie moet meer moraal krijgen i.p.v. regeltjes toe te passen, dat geldt ook voor het verhaal van de man met de hond. 😉


  Maak melding

 5. De bekeuring had wellicht niet gegeven moeten worden, maar een advies om een hond die doodziek is te laten inslapen kan toch wel?

  Daar heeft hij uitgelegd dat de hond doodziek is en door kankergezwellen geen riem of tuigje meer om kan hebben. De rechter vond het goed dat de man de gezondheid van de hond voorop heeft gesteld en bepaalde daarom dat hij de bekeuring niet hoeft te betalen.

  Een doodzieke hond! En die vent maakt zich druk om een lullige bekeuring! :'( Zo kun je er ook tegenaan kijken!


  Maak melding

 6. Ik kan alleen maar hopen dat deze meneer het belang van zijn hond voor laat gaan op zijn eigen belang. Lastig oordelen als je de man en de hond niet kent.


  Maak melding

 7. @ghehe: Je punt m.b.t. het parkeergeld vind ik wel kloppen. Als je dan besluit niet te betalen moet je op zich niet gek opkijken als je een keer een bekeuring krijgt. Er zouden andere manieren moeten zijn om daar een normaal parkeerbeleid te krijgen. (Let wel: ik zeg “zouden”! Dus ik kan me ook levendig indenken, dat het nog niet zo is.)
  Maar ik heb het ook over mensen die per definitie een snelheidsbekeuring aanvechten. Niet alleen “niet geschoten is altijd mis” maar ook “dan heb ik tenminste waar voor mijn geld”. En met name dat laatste is natuurlijk onzin; je had immers al waar voor je geld doordat je sneller kon rijden dan de rest. Dat dat wat duur is is een tweede 😉

  @Alibi: Nee, ik ken de man en de hond niet. Ik vind wel, dat als een hond zo doodziek is, dat ie nog geen riem of tuigje meer om kan vanwege de kankergezwellen je wellicht kunt twijfelen aan wat deze meneer voorop laat gaan. Ik heb zelf ook regelmatig afscheid van een hond moeten nemen. Dat is erg vervelend, maar die tijd komt er bijna altijd wel van, omdat we nu eenmaal wat langer leven dan de gemiddelde hond.


  Maak melding

 8. Het recht zal regevieren?!?!!?
  Zag het gister heeeeel toevallig op het jammerlijke Hart van Holland. Begrijp niet dat ie de bekeuring niet eerst moest betalen en dat later bekeuring en extra heffing voor bekeuring zijn kwijtgescholden! Op zich is het mooi voor die man. Je zag hem gister voor zijn huis in S.hagen, ook zag je ONZE COURT 8)


  Maak melding

 9. @ Plantje

  Een doodzieke hond! En die vent maakt zich druk om een lullige bekeuring!

  Was mijn eerste reactie ook: uit zijn lijden verlossen. Helaas dacht mijn (kijk)partner daar anders over. Toch lijkt het de beste optie, het beest was er aardig aan toe! :'(


  Maak melding

 10. Dat is eigenlijk ook mijn enige punt…
  En dat bedoel ik ook met: accepteren dat je als mens nu eenmaal in de regel je hond overleeft.


  Maak melding

Reageer