Leerlingen Ambelt fietsen recordbedrag bij elkaar - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Leerlingen Ambelt fietsen recordbedrag bij elkaar

Zwolle – De topprestatie van de leerlingen en begeleiders van de Ambelt die onlangs de Alpe d’Huez bedwongen, heeft extra glans gekregen. Deze week werd bekend dat zij een recordbedrag van 9812,50 euro bij elkaar hebben gefietst voor het goede doel: de Hartstichting. Een forse verbetering van het oude record van vorig jaar toen er 8400 euro voor Kika is opgehaald.

Leerlingen en begeleiders hebben half juni de beroemde Franse berg Alpe d’Huez beklommen. Voor deze prestatie hebben de 34 leerlingen zich laten sponsoren ten bate van de Hartstichting. Voor havo-leerlingen Kevin en Marilène was dit bedrag een grote verrassing. Kevin: “Ik had niet verwacht dat we zoveel zouden ophalen. Daar zijn we wel trots op.” Marilène: “Jammer dat we net de 10.000 euro niet hebben gehaald. Maar wel een heel mooi bedrag.” Het is de zesde keer dat dit evenement plaatsvindt op de Ambelt. Ieder jaar kiezen de leerlingen zelf hun goede doel.

Om mee te mogen gaan naar Frankrijk hebben de leerlingen een sollicitatiebrief met hun motivatie geschreven en moeten zij hun inzet op de trainingen tonen. Voor hen ligt de opbrengst vooral op het persoonlijk vlak. Docent Dimitri Thijssing: “Zo’n ervaring gaan ze niet meer vergeten. ’n Paar dagen van huis, sportief bezig zijn, jezelf overwinnen: dat geeft veel zelfvertrouwen. Het is een grote prestatie waar ze trots op mogen zijn.”

De trip naar Frankrijk was volgens de leerlingen vooral heel gezellig. Marilène: “Het was heel tof. Er was een hele goede sfeer terwijl je elkaar niet altijd kent omdat de leerlingen van verschillende locaties komen.” Kevin: “Het was ook leuk om te bedenken dat de andere leerlingen in de les zaten, terwijl jij aan het fietsen bent. Als je de top bereikt, voel je je een overwinnaar.”

Het project draait op de inzet van de leraren, begeleider en leerlingen én donateurs. Dankzij de ondersteuning van Vrienden van de Ambelt, Voskamp Groep, De Belgische Keizer, Profile fietsspecialist Gait Rigter, Albert Heijn André Mulder, Fitland en Medac BHV en Trainingen is het mogelijk om de beklimming te ondernemen. Ook oud-voorzitter van de Ambelt Frits Prins ondersteunt de reis vanuit zijn fonds Innovatieve Projecten dat werd opgericht bij zijn pensionering.

Alpe d’Huez is een beroemde finishplaats in de Ronde van Frankrijk. De beklimming begint in het dorp Le Bourg d’Oisans, is 13,8 km lang en heeft een stijgingspercentage van 7,9 %. In totaal worden 1061 hoogtemeters overbrugd. De klim telt 21 haarspeldbochten.

Foto's 2
Leerlingen Ambelt fietsen recordbedrag bij elkaar - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: