Deltion Zwolle organiseert familiedag VKS

Sporten, een ritje op een motor, muziek en tal van andere activiteiten stonden zaterdag in het Deltion College aan de Nijverheidsstraat op het programma van de familiedag van de Vereniging Volwassenen, Kinderen en Stofwisselingsziekten (VKS). Studenten van Deltion zetten hoog in om de kinderen een gezellige en memorabele dag te bezorgen. De ouders volgden tegelijkertijd lezingen en wisselden zo kennis en ervaringen uit. Broers en zussen mochten zich uitleven in een Holtenbroeks sportcentrum.

De organisatie van het kinderprogramma lag in handen van studenten van de verschillende opleidingen van Deltion. In totaal deden ongeveer 100 studenten mee aan deze bijzondere dag in Zwolle. Studenten van Sport & Bewegen organiseerden sportactiviteiten, studenten Sociaal Pedagogisch Werk begeleiden groepen kinderen naar diverse activiteiten en werden ingezet bij de kinderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. En bij andere werkzaamheden die horen bij de organisatie van deze dag speelden diverse opleidingen ook een actieve rol. Doktersassistenten traden op als gastvrouw, studenten Kunst & Cultuur verzorgden een openingsact en studenten Grafisch Vormgeven hadden de uitnodiging ontworpen. De organisatie van de familiedag past perfect bij het praktijkgerichte leren van Deltion. Studenten ontwikkelen belangrijke vaardigheden in een levensechte situatie. De Vereniging VKS wordt op deze manier veel werk uit handen genomen.


Foto: Diana Hesseling

Ook andere organisaties die de Vereniging een warm hart toedragen werden bij deze dag betrokken. Zo verzorgde het Dweilorkest De Zwolse Polle een feestelijke ontvangst voor alle deelnemers, de Zwolse Harley Club gaf acte de presence. Van  de Rotaryclub Zwolle Noord ontving de organisatie maar liefst € 10.000. Dit bedrag is tijdens de Back-to-the-sixties party in november vorig jaar ingezameld.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. vind dat ze op meer onderwijsinstelling dit soort dingen moeten doen 🙂 is mooi dat zoveel jonge mensen betrokken zijn bij 1 project. RESPECT!!! 8)


    ⚠️ Meld

  2. Wij als ouders hebben naast het super informatieve gedeelte ook nog eens een bijzondere leuke dag meegemaakt. Onze dochter Michelle vond het rijden in een écht Harley Davidson dan ook kei KIKKEN! En het weer zat ook bijzonder mee!


    ⚠️ Meld

Reageer