Workshop ‘Wijken vol van Natuur’ in Stadshagen

Dieren brengen leven in de tuin. Maar hoe word uw tuin ook echt een thuis voor vogels en vlinders? Het kan eenvoudig door te zorgen voor voldoende beschutting, voedsel en water. Bijkomend voordeel is dat u minder last hebt van ziekten en plagen.

Eigenlijk is het heel simpel. Wat voor mensen aantrekkelijk is, is dat voor de meeste dieren en insecten ook. Ook zij willen graag lekker en gevarieerd eten, een dak boven hun hoofd en op z’n tijd ook een goede wasbeurt! De workshop van de ‘Wijken vol van Natuur’ vindt plaats op 16 april in wijkboerderij Stadshagen, achter basisschool de Vlieger, Oude Wetering 21. Aanvang 20.00 uur, de zaal gaat open vanaf 19.45 uur. De workshop is gratis en bestemd voor inwoners van Stadshagen.

Een tuin voor kinderen is in de eerste plaats een veilige tuin, en een tuin om in te spelen. Veel leuker wordt het als in een tuin iets te ontdekken is: zachte plantenharen, een bloem die naar komkommer ruikt. Een plek waar je leert om op een grasspriet te blazen, met vlinders of waar je pissebedden ontdekt. Iedere tuin, klein of groter, kan een kind dergelijke ervaringen schenken. Hoe? Daarover gaat deze workshop.

Hoe je kinderen en dieren in je tuin kunt combineren vertelt Machteld Klees. Deskundige op gebied van natuurvriendelijk tuinieren en auteur van het boek “Natuur in eigen tuin”, een uitgave van Roodbont. 

De workshop is onderdeel van Wijken vol van Natuur, een project van Stichting Milieuraad Zwolle, Travers, Landstede en Groene Welle. Wijken vol van Natuur laat zien hoe je zelf duurzaam kunt handelen. Voor belangstellende tuinbezitters:  meer informatie op www.milieuraadzwolle.nl of bel met tel. 4982618

Artikel delen:

Reageer