Allereerste Atlas Regio Zwolle uitgereikt door Peter Snijders

Allereerste Atlas Regio Zwolle uitgereikt door Peter Snijders

Zwolle – Woensdagmiddag is in de Schepenzaal van het stadhuis de allereerste Regio Atlas uitgereikt door Peter Snijders, vicevoorzitter van Regio Zwolle en inmiddels de toekomstige burgemeester van Zwolle. De atlas werd als eerste overhandigd aan Andries Heidema commissaris van de koning Overijssel en aan Floris Alkemade van Panorama Nederland. De bijeenkomst vond plaats in aanwezigheid van statenleden en de Regiegroep van Regio Zwolle (bestuurders namens ondernemers, het onderwijs en overheden), de ontwerpers van bureau MUST en Floris Alkemade van Panorama Nederland.

Peter Snijders vond het een bijzondere ervaring om de atlas in Zwolle uit te reiken. Hij gaf aan dat hij dit wel deed in zijn functie als vicevoorzitter van Regio Zwolle. Verder verontschuldigde onze toekomstige burgemeester zich voor het feit dat hij nog op een roze wolk zit. De favoriete kaart in de atlas van Peter Snijders is: Goed verbonden. Samenwerking binnen de regio is belangrijk. Maar ook internationale samenwerking met Duitsland, lichtte hij zijn keuze toe.

In het voorwoord van de atlas geeft Henk Jan Meijer als voorzitter van Regio Zwolle aan, dat het motto ‘gunnen, groeien en grensontkennend werken’ bij de ontwikkeling van de atlas extra betekenis kreeg.

Naast de provincie en gemeenten hebben vijf studenten van het CIBAP, de regionale mbo voor de kunsten, meegewerkt aan de atlas. Deze vijf studenten hebben de regio op een creatieve manier in beeld gebracht. Hun kijk op onze regio is opgenomen in de atlas. Onder andere die van Marloes die van koffie houdt. Zij weet een aantal stationnetjes in de Regio Zwolle waar je een lekker bakkie kunt krijgen. Er staat bijvoorbeeld een kaart van 15 date plekken in de atlas. Overigens de favoriete kaart van Andries Heidema.

De overhandiging van de atlas valt in de week dat Panorama Nederland Zwolle aandoet. Van 2 tot en met 5 juli is Panorama Nederland in het Academiehuis te bezichtigen. Er zijn nog een aantal lezingen waarvoor je je op kunt geven.

U kunt de Atlas Regio Zwolle digitaal hier downloaden.

Regio Zwolle is een samenwerkingsverband van eenentwintig gemeenten, verdeeld over vier provincies. Bestuurders werken samen. Er ontstaan ondernemersinitiatieven- en netwerken op Regio Zwolle niveau.

Foto's 3
Allereerste Atlas Regio Zwolle uitgereikt door Peter Snijders
Allereerste Atlas Regio Zwolle uitgereikt door Peter Snijders
Artikel delen: