Leerlingen krijgen aantekening op VMBO-diploma

Leerlingen krijgen aantekening op VMBO-diploma

Zwolle – Het Greijdanus in Zwolle reikt op vrijdag 5 juli aan Yerus van der Bijl, Carst Huijsman en Phébe Pieterson een VMBO-diploma uit mét een aantekening voor de maatschappelijke stage (MaS). Tegen de trend in handhaaft het Greijdanus deze stage. ‘We willen leerlingen bewust maken van hun talenten en hen helpen hoe ze die kunnen inzetten’, aldus Bart Heijboer, coördinator MaS.

Deze vorm van burgerschap begint bij de school. Daarom zetten brugklassers zich in voor het buurtschap Schelle rondom de school. In de tweede klas gaan leerlingen zelfstandig een actie opzetten voor een goed doel. In de bovenbouw van het VMBO T(H) gaan leerlingen met een vrijwilligersorganisatie aan de slag. Ze assisteren op kinderboerderij Schellerhoeve en bloemschikken met bewoners van verschillende zorginstellingen. Ook samenwerken met mensen met hersenletsel bij Interaktcontour en stichtingHart voor Zwolle behoren tot de activiteiten.

Voor de leerlingen van Greijdanus in de bovenbouw van het VMBO is het mogelijk dat deze zélf vrijwilligerswerk inzetten als maatschappelijke stage. Yerus, Carst en Phébe hebben dit gedaan in samenwerking met Dickjim Vreugdenhil, die in de afdeling deze activiteiten stimuleert. Met dit vrijwilligerswerk en de maatschappelijke stage verdienen deze leerlingen op het VMBO-diploma de aantekening Maatschappelijke stage.

Artikel delen: