School in de zomervakantie bij Landstede Vakantieschool - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

School in de zomervakantie bij Landstede Vakantieschool

Zwolle – Leerlingen, studenten en volwassenen die hun niveau willen ophalen van Nederlands, Engels en/of rekenen zijn ook deze zomervakantie van harte welkom op de Landstede Vakantieschool. Hier kunnen deelnemers tijdens de vakantie een ‘stoomcursus’ volgen waarin de kennis van deze vakken wordt opgefrist of bijgespijkerd.

De Landstede Vakantieschool is bedoeld voor leerlingen in het voortgezet onderwijs, huidige mbo-studenten en andere belangstellenden die hun niveau van het Nederlands, Engels of rekenen willen verbeteren óf die zich extra willen voorbereiden op een vervolgopleiding of Proeve van Bekwaamheid.

Deelnemers krijgen les in groepjes en er wordt ook deels zelfstandig gewerkt. Daarbij worden de deelnemers intensief begeleid door docenten en door studentassistenten die uitblinken in het vak waarvoor de deelnemer zich heeft aangemeld.

Ook studenten en volwassenen waarvoor Nederlands niet de moedertaal is, hebben baat bij deze extra lessen. Landstede MBO is de enige mbo-instelling in Zwolle en omgeving die deze mogelijkheid sinds 2012 aanbiedt. De Landstede Vakantieschool wordt aangeboden op de Landstede MBO locatie Rechterland 1 in Zwolle in de zomervakantie van 15 tot en met 25 juli (aanmelden tot en met 7 juli) en van 12 augustus tot en met 22 augustus (aanmelden tot en met 4 augustus).

De sfeer tijdens de Landstede Vakantieschool is gezellig. Iedereen is namelijk gemotiveerd en gaat ambitieus aan de slag, terwijl het vakantie is. Deelnemers zijn iedere dag om 13.00 uur vrij, waardoor de Vakantieschool ook te combineren is met een vakantiebaantje of gewoon ontspanning. Op de eerste dag wordt aan de hand van een gesprek vastgesteld wat de leervragen van de deelnemer zijn. Daarna wordt er een persoonlijk leerprogramma opgesteld. Elk traject is maatwerk en de deelnemer ontvangt aan het eind van de cursus een certificaat.

Meer weten of aanmelden voor de Landstede Vakantieschool? Kijk op www.landstedembo.nl/vakantieschool of stuur een mail naar vakantieschool@landstede.nl.

Artikel delen: