(H)Eerlijke streekproducten in de Proosdij

Zondag werd in de Proosdij de derde editie van ‘De Smaak van Zwolle’ gehouden. Iedereen met een passie voor lekker eten & drinken, ambachtelijke, regionale en natuurlijke producten kon kennismaken met enthousiaste producenten en leveranciers, die aangesloten zijn bij Slow Food Zwolle. Slow Food Zwolle, opgericht in 2005, heeft als voornaamste doelstelling de lokale (eerlijke) streekproducten onder de aandacht te brengen bij een groter en breder publiek.

Tijdens de proeverij presenteerden zich ondernemers en producenten met kwaliteitskazen, op natuurlijke wijze geteelde groenten, ambachtelijk brood, vlees van de boerderij, eerlijke koffie en tal van regionale producten. Bezoekers konden deze dag inspiratie opdoen en de smaakpapillen aan het werk zetten. Er was voldoende publieke interesse. Volgens Sander Janssens, voorzitter van Slow Food Zwolle, liep het de hele zondag goed door. Janssens is dan ook dik tevreden.

Zwolle, Hoofdstad van de Smaak 2008

De Smaak van Zwolle was het eerste evenement na het behalen van de titel Zwolle, Hoofdstad van de Smaak 2008. Tijdens het campagnejaar volgen talloze culinaire activiteiten en arrangementen. Slow Food Zwolle is als initiatiefnemer van Zwolle Hoofdstad van de Smaak 2008 nauw betrokken bij de promotiecampagne voor de ‘Week van de Smaak’, gehouden van 22-28 september in Zwolle en omgeving.

Artikel delen:

Reageer