Nilantsweg - Foto: Wouter Steenbergen
Nilantsweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Eerst wolken, daarna meer zon

Zwolle – Vrijdag start met flink wat bewolking. Het is in de ochtend minder fris dan donderdag. Geleidelijk wint de zon boven de stad terrein, bij een maximumtemperatuur van ongeveer 24 graden. Een prettige temperatuur voor velen, omdat lichamelijke activiteit niet meteen uitdraait op een zweetpartij. De wind heeft kracht 3 tot 4 uit west tot noordwest. Dat is een matige wind.

“Zonder wolken geen regen,” sprak ooit een weerman met een diepzinnige blik in zijn ogen. Maar zelfs met wolken is de kans verwaarloosbaar dat je deze vrijdag voor de regen moet schuilen onder een viaduct.

Er bevindt zich veel bewolking in de aanvoerrichting noordwest. Donderdagavond was in de hoge sluierbewolking een prachtige halo zien. Zo’n kring om de zon kondigt niet zelden regen aan. Maar die komt vrijdag nog niet. De nabijheid van een hogedrukgebied doet wolken oplossen. Althans zo luidt de theorie. We zullen zien of die bewaarheid wordt.

Vooruitkijkend naar het weekend, zien we dat op zaterdag wel eindelijk enige neerslag Zwolle nadert. Eindelijk, omdat het voor de natuur zeer welkom zou zijn. Het is echter de vraag of de hoeveelheid hemelwater van enige betekenis is. De regen wordt voornamelijk in de middag verwacht. Verder verloopt de zaterdag nogal bewolkt met, zoals de weerkaarten er nu bij liggen, slechts bescheiden kansen voor de zon.

Zondag is de koelste dag van het weekend. Er is een mix van zon en wolken. Het blijft dan overwegend droog.

Artikel delen: