Creatieve broedplaats Rieteweg 10 opent pand - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Creatieve broedplaats Rieteweg 10 opent pand

Zwolle – De creatieve broedplaats Rieteweg 10 is donderdagmiddag geopend. Wethouder Monique Schuttebeld verrichtte de officiële openingshandeling door haar initialen te schilderen op het kunstwerk, gemaakt door Cibap studenten, op de kopgevel van het pand. Rieteweg 10 is een van de drie creatieve broedplaatsen van de Creatieve Coöperatie Zwolle.

Het gebouw heeft de afgelopen periode een grondige facelift gekregen waardoor het een fijne plek is geworden creatieve bedrijven en kunstenaars om te werken en te verblijven. Alle ruimten in het bedrijfsverzamelgebouw zijn inmiddels in gebruik bij verschillende creatieve ondernemers. Zij hebben elk een eigen afzonderlijke ruimte. Daarnaast is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten in de gemeenschappelijke ruimte. Rieteweg 10 is daarmee een ideale plek om zelf geïnspireerd te raken en anderen te inspireren.

De gemeente Zwolle investeert in het realiseren van (betaalbare) ruimte voor jonge en innovatieve kunstenaars en culturele ondernemers. De raad heeft begin 2018 besloten om hiervoor het gebouw aan de Rieteweg 10 opnieuw in te zetten voor kunstenaars en overige artistieke bedrijven. Door een een financiële bijdrage van de gemeente kan de huurprijs voor hen laag blijven. Het pand blijft tenminste tot 2024 als bedrijfsverzamelgebouw bestaan.

Studenten van de opleiding specialist schilder van het Cibap geven met hun schildering het gebouw een eigen identiteit. De schildering is een link naar de beroepen van de ondernemers die gehuisvest zijn in het gebouw. De studenten gebruikten hoogwaardig gepigmenteerde verf. Voor langdurig behoud en de kleuren blijven mooi.

De Creatieve Coöperatie Zwolle (in het vervolg: CC) beheert het gebouw voor de gemeente. De CC is gevestigd aan de Esdoornstaat en is een coöperatie van culturele en creatieve ondernemers, kunstenaars en studenten. De samenstelling is divers: van starters tot ZZP’ers en van flexwerkers tot gevestigde bedrijven. Zij werken er samen, delen kennis en stimuleren elkaar tot creativiteit en productvernieuwing. Deze bijzondere meerwaarde van de CC wordt nu ook geboden aan de huurders van de Rieteweg.

De CC ontwikkelt en beheert ook een bedrijfsverzamellocatie aan de Grote Voort. Samen met de locaties aan de Rieteweg en Esdoornstraat biedt de CC drie creatieve magneetplekken in de stad waar in totaal zo´n honderd creatieve ondernemers en studenten van verschillende opleidingen elkaar kunnen vinden. Drie creatieve broedplaatsen waar ondernemerschap wordt gestimuleerd, kennis wordt gedeeld en waar innovatieve producten en diensten worden ontwikkeld.

Foto's 2
Creatieve broedplaats Rieteweg 10 opent pand - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: