Zwolse studenten upgraden waterorgel Slagharen

Het nostalgische waterorgel van Slagharen ombouwen naar een eigentijdse “Musical Fountain”. Een beroepspraktijkopdracht die niet elke dag op je pad komt. Daan Wijnberg en Sander Marsman, twee studenten van de opleidingen Electrotechniek en ICT, kregen hem wel. Het nieuwe innovatieve waterorgel is sinds de seizoensopening te bezichtigen. Aankomende vrijdag 18 april presenteren de studenten hun bouwwerk officieel aan de opdrachtgevers en schoolbegeleiders.

Het waterorgel is een uitermate geschikte attractie om de innovaties en ontwikkelingen op het gebied van audiovisuele technieken toe te passen en zichtbaar te maken voor de bezoekers. De technische dienst van Slagharen heeft het Deltion College gevraagd om het waterorgel door studenten te laten upgraden. De bezoekers willen graag verschillende shows kunnen bezoeken, vooral diegene die in het vakantiepark verblijven voor een weekend of week. Het nieuwe orgel kan, door het bijzondere besturingssysteem, een onbeperkt aantal muziekstukken ten gehore brengen. Zo is er elke dag andere muziek en kan de stijl worden aangepast aan de periode van het jaar.

In de praktijk is de samenwerking tussen Elektrotechnici en informatici erg belangrijk. Het is voor studenten van deze opleidingen goed om tijdens hun stage, hiermee in aanraking te komen. Deltion zag dan ook de uitdaging in deze ingewikkelde opdracht om studenten van twee verschillende opleidingen, één praktijkopdracht samen te laten vervullen. Dit heeft zeer goed uitgepakt.

“De studenten moesten goed samenwerken om zowel de technische kant, als de softwarematige kant, goed met elkaar laten communiceren. De tijdsdruk was hoog in verband met de opening van het park. Gelukkig hebben zij de verwachtingen meer dan waar gemaakt!”; stelt hun stagebegeleider Ben Nijkamp, Hoofd Technische Dienst, Attractiepark Slagharen.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer