Kannen & Kruiken festival Zwolle 2019 gestart - Foto: Jeroen Schaaphok
Foto: Jeroen Schaaphok

Kannen & Kruiken festival Zwolle 2019 gestart

Zwolle – De dop is er af, de Kannen & Kruiken speciaalbier en wijn zijn geopend en daarmee ook het gelijknamige festival. De grootste vrijdagmiddagborrel van Zwolle is begonnen.

De organisatie besloot na een succesvolle eerste editie in 2018, dat er ook in 2019 een Kannen & Kruiken moest komen. Vorig jaar was het in mei, dit jaar een editie in de zomer. Er is dit jaar gekozen voor een knussere setting in het Ter Pelkwijkpark. Dit festival staat bekend om haar speciaalbieren, lekkere wijn, goed eten genieten van muziek en goede gesprekken. Met de zomervakantie in zicht, zorgt dit voor veel mensen alvast voor een vakantiegevoel.

Kannen & Kruiken is een initiatief van Kultlab, een jonge organisatie die verantwoordelijk is voor evenementen als Lepeltje Lepeltje, Gluren bij de Buren, Struinen in de Tuinen, Into the Woods en Wildeburg. Vorig jaar vond eerste editie van Kannen & Kruiken tijdens het pinksterweekend plaats in park de Weezenlanden.

Om heel Zwolle en omgeving kennis te laten maken met de gezelligheid die dit festival uitstraalt, is de toegang laagdrempelig. Jong en oud is welkom, wel worden alcoholische dranken pas vanaf 18 jaar geschonken. Natuurlijk is er ook volop keuze in non-alcoholische dranken. Een bezoekje aan het festival brengen is gratis. Wel wordt er bij het eerste drankje een bijdrage voor de beker gevraagd. Hierdoor kan de entree van Kannen & Kruiken ook gratis blijven.

De gezelligste openluchtbar van Zwolle is vrijdag van 15:00 tot 00:30 uur, zaterdag van 13:00 tot 00:30 uur en zondag van 13:00 tot 22:00 uur geopend.

Artikel delen: