Luna Koops verkozen tot voorzitter Jonge Socialisten in de PvdA - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Luna Koops verkozen tot voorzitter Jonge Socialisten in de PvdA

Zwolle – De Zwolse Luna Koops is verkozen tot voorzitter van de Jonge Socialisten in de PvdA (JS). Zij gaat leiding geven aan een enthousiast en energiek nieuw bestuur waar tevens Zwollenaar Roberto Kist als secretaris deel van uitmaakt.

Ze gaan zich inzetten om samen met hun leden op te komen voor hun sociaaldemocratische waarden en samen te strijden voor een betere wereld. Een van hun kerntaken is het betrekken van zoveel mogelijk jongeren bij de politiek.

“Al vroeg had ik door dat elke avond een vol bord met eten voor mijn neus niet zo vanzelfsprekend was.” Aldus Koops. “In groep 8 was ik betoverd door het verhaal van Job Cohen. ‘Iedereen telt mee,’ zij hij. Daar kon ik mij wel in vinden. Helaas is dat vaak niet hoe de wereld werkt: er wordt beknibbeld op het onderwijs, kinderen kunnen niet zeker zijn of de aarde straks nog bewoonbaar is en LHBT+ mensen zijn nog altijd niet veilig op straat. Dat moet anders. Om dat onrecht te bestrijden werd ik ooit lid van de JS en dat is voor bij de reden geweest om voorzitter te worden.”

Koops is de oprichter van de Zwolse afdeling van de JS en was het afgelopen jaar ook bestuurslid bij de jongerentak van de FNV. Samen met Tim Hofman creëerde zij middels het internetprogramma #BOOS veel aandacht voor supermarktmedewerkers die stelselmatig onderbetaald worden.

Met de verkiezing van Koops als voorzitter van de jongerentak van de PvdA, kennen de sociaaldemocraten nu twee Zwolse voorzitters binnen de gelederen. Ook partijvoorzitter Nelleke Vedelaar komt uit Zwolle.

De Jonge Socialisten in de PvdA is de politiek onafhankelijke jongerenorganisatie gelieerd aan de Partij van de Arbeid. De JS telt bijna 2000 leden, waarvan een groot aantal een actieve bijdrage levert aan het reilen en zeilen binnen de politieke jongerenvereniging.

Artikel delen: