Landstede MBO-studenten presenteren ‘Design and branding of a label’ in Zwolse binnenstad - Foto: Annika Leppink
Foto: Annika Leppink

Landstede MBO-studenten presenteren ‘Design and branding of a label’ in Zwolse binnenstad

Zwolle – Bijzonder ingerichte, glazen containers geven tijdens het Zwolse Art & Design event PROTO een artistiek kijkje op de creatieve prestaties van Landstede MBO-studenten.

Ze staan her en der in de binnenstad, zoals bij de Sassenpoort. Daarin is werk te zien van student Mediavormgeving Maico Mulderij. Hij zette onder andere een hele kledinglijn voor een modestudent in de markt met nieuwe huisstijl en alles wat erbij komt kijken.

“‘Design and branding of a label’ heette het project’, vertelt Maico. ‘We gingen als studenten Mediavormgeving speeddaten met modestudenten, op zoek naar een klik qua creatieve voorkeur. Sharin Wichers Schreur had een kledinglijn ontworpen geïnspireerd op architectuur en strakke vormen. Ik hou ook van strak en modern werken, dus zij werd mijn opdrachtgever. We zijn een half jaar bezig geweest met het ontwerpen en in de markt zetten van haar label. Samen met studenten fotografie hebben we een stijlboek gemaakt, ik heb een huisstijl ontworpen met logo’s en visitekaartjes en alles wat erbij komt kijken. Het was een heel uitgebreid en zeer leerzaam project.’

Ook Maico’s ontwerp voor het ‘rare beroepen-project’ is te zien in de glazen container. ‘Je moest een logo en een visitekaartje ontwerpen voor een ongewoon beroep en ik heb gekozen voor waterglijbaantester. Dat was ook geweldig om te doen!’ Maico koos na een afgeronde opleiding allround dtp’er voor Landstede MBO. ‘Je leert er heel veel in de praktijk; hoe het er bij bedrijven en met echte opdrachtgevers aan toegaat, dat spreekt mij aan. Dit soort projecten zijn daar een mooi voorbeeld van.’

In de Zwolse binnenstad zijn nog meer glazen containers te vinden waarin werk van creatieve studenten van Landstede MBO te zien is. Achter de Broeren is een container met mode te zien en een animatie over lichaamsfuncties van kleuters waaraan Maico ook meewerkte. Verder zijn glazen containers met mode en andere kunstuitingen te vinden in de Klokkensteeg, onder de Sassenpoort en in het Stadhuis. In totaal 150 studenten Fashion & Styling, Mediavormgeving, Fotografie, Horeca, Mediamanager en Evenementenorganisatie werkten samen om tijdens PROTO verschillende exposities neer te zetten.

‘Design and branding of a label’ en het ‘rare beroepen-project’ zijn onderdeel van Grondwerk, het Landstede MBO-gedeelte van het Zwolse Art & Design event PROTO. Zwolse mbo- en hbo-studenten in vormgeving en kunst en creatieve professionals laten tot en met 7 juli op verschillende manieren hun werk zien.

Foto's 2
Landstede MBO-studenten presenteren ‘Design and branding of a label’ in Zwolse binnenstad - Foto: Kirsten Jongman
Foto: Kirsten Jongman
Artikel delen: