Energiezuinige VRI op kruispunt IJsselallee

Zwolle gaat van maandag 28 april om 06.00 uur tot en met dinsdag 29 april om 17.00 uur aanstaande de verkeersregelinstallatie (VRI) op het kruispunt IJsselallee met de Hanzelaan en Reysigerweg vervangen. Het kruispunt wordt gedurende het werk voor alle kruisend en afslaand verkeer vanuit en naar de Hanzelaan en Reysigerweg afgesloten. Het verkeer op de IJsselallee kan uitsluitend rechtdoor.

De verkeersregelinstallatie op het kruispunt IJsselallee met de Hanzelaan en Reysigerweg is aan vervanging toe. De gemeente gaat de automaat (computer) van de huidige installatie en alle armaturen op het kruispunt vervangen opdat de verkeersregelinstallatie weer veilig en goed werkt. De nieuwe installatie is daarnaast energie zuinig.

Minder verkeer door meivakantie

De gemeente heeft voor deze dagen gekozen omdat de scholen in deze week meivakantie hebben. Door de vakantie zal er op 28 en 29 april minder verkeer op de IJsselallee rijden. Tijdens de werkzaamheden is de verkeersregelinstallatie buiten bedrijf en het is te druk om kruisend en afslaand verkeer op deze weg toe te staan. Afsluiting is ook nodig voor veiligheid van de werkers die de installatie vervangen en verkort de benodigde werktijd.

Omleidingen

Het verkeer vanuit en naar de A28 en de wijk Hanzeland wordt geadviseerd gebruik te maken van het kruispunt IJsselallee met de Hanzeallee en Burgemeester van Walsumlaan of van de Ittersumallee.

In de ochtend- en avondspits wordt men geadviseerd rekening te houden met verminderde verkeersdoorstroming op het kruispunt IJsselallee met de Hanzeallee en Burgemeester van Walsumlaan. Via dit kruispunt rijden meer lijnbussen en extra verkeer vanuit Zwolle Zuid naar de A28 en de wijk Hanzeland.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Een energie zuinige verkeers installatie? ;D.
  Een groene golf dat zou pas een hoop energie en uitlaat gassen schelen.Rij nu eens van Berkum naar winkel centrum Zwolle zuid.Elk verkeerslicht springt vlak voor je op rood.Dus elke keer afremmen en optrekken.Kost een hoop energie en veroorzaakt de meeste vervuiling.
  Maar ja het is Zwolle he?  Maak melding

 2. Groene golven zijn niet te doen met die busprioriteit (half)lege bussen krijgen dan direct groen, terwijl de grote stromen op rood worden gezet. Maar Zwolle wil per se deze modaliteit bevoordelen, ook als dat ten koste gaat van de rest van het verkeer.


  Maak melding

 3. Dat ze hier ook maar overal die verkeerslichten neerzetten waarbij de fietsers bij regenweer sneller groen krijgen! (In Nijmegen zijn ze daar volgens mij mee bezig)


  Maak melding

 4. Op deze route ziijn geen busbanen.Het is een deel van de rondweg van Zwolle.Probeer die eens te rijden met de toegestane snelheid.Je staat voor elk licht te wachten.


  Maak melding

 5. Het gaat niet om de busbanen, maar bussen die de ringweg kruisen (en er dus niet op rijden). In Stadshagen heb je zo’n rare situatie dat een bus die linksaf wil, rechts van de doorgaande stroom voorlangs gaat. Dus de gehele doorgaande stroom wordt stilgezet, omdat een bus aan de verkeerde kant linksaf gaat slaan. Ik snap dat soort dingen nou echt niet.


  Maak melding

 6. Nah, de busbaan wordt denk ik voornamelijk gebruikt voor bussen die rechtdoorgaan (Hasselterweg volgend), maar de bussen die naar Westenholte gaan, maken ook gebruik van deze busbaan. Het vervelende is gewoon dat die bus meerijdt met de grote stroom, de busbaan opgaat, vervolgens wordt de stroom verkeer stilgezet, om die bus voorlangs linksaf te laten slaan. Daarna mag de stroom weer verder. Allemaal onnodige vertraging en uitstoot.


  Maak melding

 7. Och gut, er gaan spaarlampjes in de verkeerslichten. Wat zijn we toch lekker “groen” bezig weer. Dit is nou weer zo’n druppel op de gloeiende plaat. Ondertussen staan er hele stromen verkeer stil te ronken voor die ouderwetse manier van verkeer regelen. Ik blijf het zeggen: FLY OVERS!!! Dat is pas goed voor het milieu.


  Maak melding

Reageer