Zwolse rapgroep De Alliantie maakt WK anthem voor 3FM - Foto: Stefan Lucassen
Foto: Stefan Lucassen

Zwolse rapgroep De Alliantie maakt WK anthem voor 3FM

Zwolle – De afgelopen week was de Zwolse rapgroep De Alliantie, bekend van hun debuutplaat Mooi Toch ( 2018) en hun tours door het hele land afgelopen jaar met The Cool Quest, elke avond te gast in het radioprogramma van Herman Hofman op 3FM tijdens Ga Gek Voor Je Track.

Woensdagavond werd de heren gevraagd of zij binnen een uur tijd een nieuw WK anthem konden maken onze Oranjeleeuwinnen die deze avond de halve finale speelden tegen Zweden. Het resultaat mocht er zijn want De Alliantie kwam binnen een uur tijd met een nieuw nummer op de proppen genaamd ‘Ikea’.

De rappers Léon Sloothaak en Thomas Siemonsma moesten dinsdag tot en met donderdag elke avond een opdracht uitvoeren waarmee hun single Annelize uiteindelijk op de 3FM gedraaid zou worden. Zo organiseerde ze in het Zwolse complex genaamd Kattengat een eigen parade en werd dinsdag in minder dan een uur tijd een complete website opgetuigd.

Woensdag hoorde de twee rappers dat om half 8 dat zij binnen een uur tijd een nieuw WK anthem moesten maken. Om de opdracht nog net wat moeilijker te maken voegde radiohost Herman Hofman van 3FM een extra element toe. Namelijk zorg dat er ook een Zwolse Zweed op het nummer staat. Na heel wat belletjes kwamen de heren uit bij Merel Kappenburg die binnen 10 minuten tijd de intro verzorgde. In het nummer Ikea wordt er korte metten gemaakt met de Zweden en laten de oranjeleeuwinnen dat woensdagavond nou ook hebben gedaan. Of zoals Herman Hofman zei ‘ Wat een banger jongens!’ Net als de pegel van Jackie Groenen.

Artikel delen: