Burgemeester Roelenweg - Foto: Wouter Steenbergen
Burgemeester Roelenweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: In de middag kans op regen

Zwolle – Zaterdag neemt de bewolking toe, na een beetje zon in de ochtend. De wolken horen bij een koufront met wat regen. Het trekt in de middag van noordwest naar zuidoost over onze regio. ‘Koufront’ klinkt winterkoud en dat is overdreven. Frisser is de lucht achter het front wel. Dat merk je later op zaterdag en op zondag. Voor het front uit stijgt het kwik zaterdag nog naar zo’n 21 graden. Bij de passage van het front leveren we enkele graden in.

Het koufront bestaat uit wolkentapijten die over elkaar heen schuiven. De zon komt daar niet meer doorheen. Na alle droge dagen is er eindelijk eens kans op (lichte) regenval. Volgens de berekeningen wordt het echter geen waterballet. Ongeveer 2 liter per vierkante meter en dat gespreid, niet in één plensbui. Het front en de neerslag verdwijnen aan het begin van de avond naar het zuidoosten en het klaart op. De zon komt kijken hoe nat Zwolle is geworden.

’s Morgens waait er een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten. In de middag draait die naar noordwest, wordt frisser en neemt toe. Windkracht 3 tot 4, met kans op windvlagen.

Zondag staat er eveneens een energieke bries uit het noordwesten. Bij een wisselende bewolking moeten we het doen met ongeveer 18 graden. Dat is te koel voor de tijd van het jaar. Het blijft waarschijnlijk droog.

Tot woensdag hebben wolken de overhand aan de hemel, terwijl de frisheid standhoudt. Daarna wordt het warmer.

Artikel delen: