21e Wereld Kinderfestival: Kids van de Cariben

Niet piraten, maar jonge top talenten uit de Cariben komen dit keer Nederland veroveren. Van 30 mei t/m 24 juni 2008 staan twee jeugdgroepen uit de Nederlandse Antillen & Aruba op het podium van het Wereld Kinderfestival. De organisatie is erin geslaagd twee toppers naar Nederland te halen: Cirque de Curaçao met zijn spectaculaire acrobaten en Tio Musica met zijn swingende muzikanten en dansers. Zij vormen de hoofdact van het festival dit jaar. De jonge artiesten van het Wereld Kinderfestival toeren door heel Nederland. De tournee gaat van start in Zwolle, dat betekent dus een heuse première!

Voor het 21ste jaar zet het Wereld Kinderfestival jonge, talentvolle kinderen in de spotlights. Na een lange lijst van landen waaronder Indonesië, Marokko, Zuid-Afrika, Brazilië, Suriname, Turkije en India is het nu de beurt aan de kleurrijke Nederlandse Antillen & Aruba. De eilanden beschikken over een grote culturele diversiteit, reden voor de festivalorganisatie ze dit jaar centraal te stellen tijdens het festival.

Het Wereld Kinderfestival is een rondreizend cultureel zomerevenement vóór kinderen, dóór kinderen. Jaarlijks mag het festival rekenen op 13.500 kinderen die het festival bezoeken met hun ouders. Door cultuureducatie en podiumkunsten laat het festival kinderen zien dat leeftijdgenoten van over de hele wereld óók bezig zijn met kunst en cultuur. De Kids van de Cariben laten jong en oud op dynamische wijze kennismaken met de cultuur van de Nederlandse Antillen & Aruba.

Ze maken er een waar feest van, de twee jeugdgroepen uit de Nederlandse Antillen & Aruba die de hoofdact vormen van het Wereld Kinderfestival. Speciaal voor het festival zijn deze unieke groepen vol zang, dans, muziek en circus ontwikkeld. Zij komen voor het Wereld Kinderfestival naar Nederland en zijn alleen dán op de Nederlandse podia te zien! De organisatie is er trots op te mogen presenteren:

Cirque de Curaçao is een mix van kleurrijke acrobatiek, Antilliaanse ritmes en streetdance. En dit alles zwierend in de lucht, hoog op stelten of spuwend van het vuur!!

Tio Musica laat een carrousel van Caribische muziek en dans de revue passeren. De muzikanten spelen op steelpannen, trompetten en drums. Het wordt al snel een echt swingend Caribisch carnaval!

Het Wereld Kinderfestival stelt haar podium open voor talentvolle jonge artiesten die helemaal niet van ver komen. In elke stad waar het festival speelt zijn lokale en/of nationale helden te zien. En dan is er nog de wereldmarkt waar kinderen muziek kunnen maken, spelletjes spelen of knutselen. Er valt genoeg te beleven! Kijk op www.wereldkinderfestival.nl voor meer informatie.

Kaarten reserveren voor de première van het  Wereld Kinder Festival op vrijdag 30 mei om 19.30 in Theater Odeon, kan via de website www.odeondespiegel.nl. Daarnaast is reserveren mogelijk via het Bespreekbureau in Theater De Spiegel op werkdagen tussen 16.00 en 21.00 uur via 038 4 288 288. Langskomen bij het Bespreekbureau in Theater De Spiegel, Spinhuisplein 14, kan ook. Dan gelden dezelfde openingstijden.

 

 

Artikel delen:

Reageer