Spectaculaire finales Abbott Dance Battle

De finales van de Abbott Dance Battle op 19 en 24 april beloven spectaculaire gebeurtenissen te worden. In de twee poules gooien teams uit het hele land al hun talenten in de strijd om een van de prijzen te bemachtigen.  Sport, entertainment én competitie. Met deze drie kenmerken is de Abbott Dance Battle uniek in Nederland. Een danscompetitie die tijdens de eredivisiewedstrijden van Landstede Basketbal & Landstede Volleybal plaats vindt.

De deelnemende teams geven een eigen interpretatie aan streetdance, hip hop, breakdance en showdans. Zij doen dit met eenflinke dosis enthousiasme, improvisatie, entertainen en interactie met het publiek. De Abbott Dance Battle is een must voor dansteams die in zijn voor een uitdaging, graag ervaring willen opdoen in dansen voor publiek en willen strijden om verschillende prijzen. Deelnemers komen dan ook uit alle windstreken: van Amsterdam tot Ommen en Dreumel en van Zwolle tot Rotterdam en Assen.

 

Om zowel beginnende als ervaren teams gelijke kansen te geven, zijn er twee poules, A & B. Aan het begin van het seizoen werd tijdens de Kick-off battle aan de hand van de behaalde punten bepaald welk team in welke poule komt: de eerste negen teams in poule A, de andere tien teams in poule B. De vier teams met de meeste punten komen in de finale. Dit geldt zowel voor de 2-minutendans als voor de Freestyle-cup. De A-poule finale vindt plaats op zaterdag 19 april 2008  De B-poule finale vindt plaats op donderdag 24 april in de ZBC-hal aan de Ossekamp in Zwolle, aanvang 19.30 uur.

In de A-poulefinale van zowel de Freestyle-Cup als de 2-minutendans strijden de volgende teams om 500 euro: Malu Dance Company uit Assen, Ultimate Dance Force uit Coevorden, Juice uit Rotterdam en Beat your Battle uit Zwolle.  

In de B-poulefinale van de 2 minutendans strijden de volgende teams om 300 euro: Reloaded uit Nijverdal, Dance Sensation uit Coevorden, Unbreakable uit Ommen en Add Moves uit Grou.

In de finale waar gestreden wordt om de Freestyle-Cup, gaat het om de volgende teams: Reloaded uit Nijverdal, Dance Sensation uit Coevorden, Dance Inc-lusives uit Zwolle en Add Moves uit Grou.

De jury van de Abbott Dance Battle bestaat uit mensen die zelf op niveau gedanst hebben en daardoor kennis van zaken hebben. De juryleden komen uit het hele land. Zij letten op een groot aantal verschillende aspecten, waarbij showmanship centraal staat: interactie met publiek, attitude, uitstraling van zekerheid, expressie en enthousiasme. Daarnaast is de samenwerking tussen de teamleden van groot belang: synchronisatie, interactie tussen de teamleden, en het in teamverband presenteren. Ook wordt bij de jurering op de kwaliteit van de dans, choreografie, creativiteit en improvisatie gelet.

Artikel delen:

Reageer