Nieuwstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Nieuwstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Een frisse julidag met wolken en een beetje zon

Zwolle – Zondag zijn er wolkenvelden, die de neiging hebben om op te lossen. Maar worden ze dun genoeg? Dat is de vraag die boven de weermarkt hangt. Zo ja, dan heeft de zon kans om erdoorheen te komen. In de loop van de middag lijken de perspectieven daarop het best. Het wolkenpakket boven Zwolle is zondagochtend waarschijnlijk te dik.

Er kunnen zelfs enkele verdwaalde regendruppels uit vallen. Wie absoluut geen risico wil lopen om die op zijn of haar hoofd te krijgen, wordt geadviseerd om binnen te blijven. Alle anderen kunnen rustig de deur uit. Zij zullen opmerken dat het koeler is geworden. De middagtemperatuur komt nauwelijks boven 18 graden uit, te fris voor begin juli. Maar prima voor wandelaars en buitensporters. Zij lachen om de stevige noordwestenwind. Die blaast matig, windkracht 3 à 4.

Maandag blijven we zitten onder de aanvoer van koele polaire lucht. Het wordt nog een fractie extra fris. De zon zien we mondjesmaat, door alle wolken die over de stad trekken. Er is kans op een buitje.

Vanaf dinsdag laten de weermodellen elke dag een bescheiden temperatuurstijging zien. Vanaf woensdag groeit ook de kans op neerslag, maar de weermodellen zijn het daar nog niet over eens. Komende week kijken we hoe dat uitpakt.

Artikel delen: