Start Animatie festival Zwolle

Vanaf vandaag vindt er in Zwolle een week vol animatie plaats. Maandagmiddag vond de Kick Off plaats in de Van der Capellen Scholengemeenschap aan de Lassuslaan. Deltion studenten van de opleiding Media Vormgeving (richting animatie) verzorgen workshops op diverse scholen. Nadat vorig jaar het festival een succes is gebleken, heeft de organistie besloten om het festival uit te breiden naar zowel de zaterdag als de zondag.

In drie lokalen van de scholengemeenschap werd er door de studenten enthousiast aan animatie gewerkt. Beeldje voor beeldje worden scenes gefotografeerd. Komende zaterdag worden alle creaties tijdens de grote dag van het festival, in het Fraterhuis getoond. Dan zal er, door de jury met o.a. de bekende Gert van Dijk, ook een winnaar bekend worden gemaakt. Stichting V-GEN-X verwacht veel meer inzendingen dan vorig jaar, mede omdat men nu in een vroeger stadium aan de organisatie is begonnen en het festival in den lande bekend aan het worden is. Ook het groeiende aantal studenten die een opleiding animatie op MBO of Kunstacademie volgt is toegenomen en daardoor,zullen er van deze zijde meer inzendingen naar dit unieke festival in het oosten van het land toestromen. Wat ook totaal nieuw is in het concept is de medewerking van studenten van het Deltion college (kunst, Media en design) in samenwerking van een 20 tal basisscholen in Zwolle.

De studenten die de opleiding mediavormgeving volgen,gaan in het kader van het competentie onderwijs workshops verzorgen op animatiegebied aan leerlingen van groep 8.

De animatiefilmpjes die daar gemaakt gaan worden,zullen op 20 april aan de kinderen en hun ouders e.a vertoond gaan worden op een nog nader te bepalen lokatie.

De basisscholen vinden dit een prachtig initiatief om een kunstvorm op deze wijze aan te bieden.
Het Animatie festival start op 14 t/m 20 april.
Alle informatie is te vinden op www.animatiefestivalzwolle.nl

Artikel delen:

Reageer