Organisatie vergeet vlag te hijsen op Bevrijdingsdag

Leerlingen van de basisscholen Geert Grote en Koningin Emma verzorgden op maandagmiddag 14 april 2008, de dag dat Zwolle bevrijd werd, een herdenkingsplechtigheid bij het oorlogsmonument in het Ter Pelkwijkpark in Zwolle. Burgemeester Henk Jan Meijer woonde de plechtigheid bij.  

De Geert Grote school en Koningin Emmaschool organiseren jaarlijks een herdenkingsplechtigheid op 14 april om de bevrijding van Zwolle te vieren. Voorafgaand aan de herdenking speelden een aantal leerlingen viool en werd er door een leerling op trompet de Last Post gespeeld. Na het Wilhelmus legde burgemeester Meijer een krans en de leerlingen bloemen bij het monument. In tegenstelling tot de herdenkingsplechtigheid aan de Pilotenlaan eerder deze maandag werd het verkeer verzocht een kwartier te wachten. Oók tijdens het leggen van de bloemen. Opvallend was verder, dat de vlaggen niet gehesen werden. Dat stond wel bij de plechtigheden in het programma vermeld.

 

 

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Misschien hebben ze een oud programma onzorgvuldig gekopieerd. Sinds een paar jaar wordt de vlag bij dodenherdenking ook niet meer gehesen, dus wellicht hier (in feite een soortgelijke herdenking) daarom ook niet.

    Hoe dan ook: niet een detail waar je je al te druk om kan maken, toch?


    Maak melding

Reageer