Rhijnvis Feithlaan - Foto: Wouter Steenbergen
Rhijnvis Feithlaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel bewolking en kans op een buitje

Zwolle – Maandag valt er uit de grijsheid boven de stad soms een beetje regen. Veel valt er niet. De middagtemperatuur is 18 graden. Met enig geluk wordt 20 graden gehaald ergens op een beschutte plek, wanneer de zon toch even doorbreekt. Maar wij vinden dit te koel. En de zon zit te lang verstopt achter het wolkenpakket. Het predicaat ‘mooi zomerweer’ kan helaas niet worden verleend aan deze maandag.

De wind uit west tot noordwest houdt zich in de ochtend rustig. Het is een zwakke wind, kracht 2, die in de middag toeneemt naar 3 tot 4. Hogedrukgebied Winnie, zo genoemd door de Duitse weerdienst, ligt nota bene dichtbij. Ze zou beter weer kunnen brengen, maar bevindt zich ten westen van ons en dat is de verkeerde plaats. Ze helpt daardoor de transportband met bewolking en koele lucht uit polaire regionen draaiend te houden.

Dinsdag gaat de temperatuur iets omhoog en de zon krijgt tijdelijk de ruimte. Het blijft droog. Donderdag en vrijdag is er kans op wat regen, maar geen grote hoeveelheden. De temperatuur stijgt dan naar een meer normaal niveau voor de tijd van het jaar.

Een duidelijke overgang naar zomerweer is echter nog niet te zien in de prognoses. Zodra dat wel gebeurt, lees je het hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: