Schoonmaakactie Binnenstad Zwolle

Zwolle – De binnenstad moet schoner worden! Daar is iedereen het over eens. Het heeft ertoe geleid dat de gemeente Zwolle een nieuw schoonmaakbeleid voor de binnenstad heeft opgesteld. Daarnaast is er een schoonmaakactie op zaterdagmiddag 26 april onder het motto ‘Samen maken we de stad schoon’.

De gemeente Zwolle, de Bewonersvereniging bbZ, CityCentrum en de Zwolse horeca hebben daartoe de handen ineengeslagen. De schoonmaakactie vormt het startsein van de invoering van het nieuwe schoonmaakbeleid in de binnenstad. Deze partijen nodigen bewoners, bedrijven van harte uit om met ons de handen uit de mouwen te steken. Milieuwethouder Gerard van Dooremolen en burgemeester Henk-Jan Meijer sluiten zich ook aan achter de schoonmaakkaravaan op zoek naar zwerfvuil.

Programma:

De opzet van de schoonmaakactie is dat een schoonmaakkaravaan een bepaalde route door de binnenstad volgt waarbij u zich vanaf het begin óf alleen in uw straat kunt aansluiten om letterlijk uw eigen straatje schoon te vegen. De schoonmaakactie wordt gehouden van 13.00 tot 16.00 uur. Hulpmiddelen zoals papierprikkers en afvalzakken zijn voor u beschikbaar, deze hulpmiddelen levert u na de schoonmaak weer in. Voor koffie, thee en frisdrank wordt gezorgd. Sluit u zich aan achter de schoonmaakkaravaan en ontvang een hesje en bezem die u na het werk kunt houden (OP=OP)!

Programma schoonmaakactie:

 • 13.00 uur: Ontvangst op het Grote Kerkplein.
 • 13.05 uur: Welkom door voorzitters BBZ, Citycentrum en Horeca Ned. afd. Zwolle.
 • 13.20 uur: Startschot door milieuwethouder Van Dooremolen op het Grote Kerkplein.
 • 13.30 – 15.45 uur: Schoonmaakkaravaan en deelnemers trekken door de binnenstad: start en eindpunt op het Grote Kerkplein.
 • 13.30 – 15.45 uur: Demonstraties van ROVA en AFAC op het Grote Kerkplein.
 • 15.45 – 16.00 uur: Optreden door Van Limburg Stirumband op het Grote Kerkplein
 • 16.00 uur: Afsluiting door burgemeester Henk Jan Meijer op het Grote Kerkplein.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Pascal waarvoor nieuwe afval bakken de mensen smijten alles van zich af ook al staat er een afvalbak in de buurt heb het diverse malen geconstateerd in de stad.Er moeten net als in Parijs constant reinigings ambtenaren rondlopen met de bezem dan pas houd je de boel schoon .


  ⚠️ Meld

 2. of net als in canada en de vs…$5000,– boete is géén uitzondering als je daar overlast veroorzaakt op straat. afval op straat gooien, hoort daar ook bij. m.a.w. als de mensen niet goedschiks op hun verantwoordelijkeheden kunnen worden gewezen, dan maar kwaadschiks en dan in 1x goed!


  ⚠️ Meld

 3. Tja, maar als een agent DAT doet wordt ie verrot gescholden! (Alleen al als ie er iets van zegt.) Als de agent vervolgens de rotzooi maker in kwestie maar even naar het bureau laat brengen om daar tot bezinning te komen krijg je hier een discussie van jewelste! Mensen die vinden, dat een agent dan zijn “macht” misbruikt! 🙁


  ⚠️ Meld

Reageer