Registratie kandidaat-bestuurders waterschap

Zwolle – Groeperingen, belangenverenigingen en partijen die dit jaar willen meedoen aan de waterschapsverkiezingen kunnen zich hiervoor vanaf deze week laten registreren bij het stembureau van het Waterschap Groot Salland.  In november 2008 houdt het waterschap verkiezingen voor een nieuw bestuur.

Belanghebbenden en overige geïnteresseerden die willen meedenken en -praten in het algemeen bestuur van Groot Salland, kunnen hier voor een groepering (partij) oprichten of zich bij een bestaande groepering aansluiten. Om mee te kunnen doen aan de verkiezingen, is registratie nodig bij het stembureau van het waterschap. Dit kan tot 4 augustus  2008.

 Een groepering/partij moet:

·        belang hebben bij het waterschap;

·        een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid of een stichting zijn (een coöperatieve vereniging valt hier niet onder);

·        een schriftelijk verzoek indienen tot registratie (voor 4 augustus 2008);

·        een waarborgsom betalen aan het waterschap van €225,- (uiterlijk 4 augustus 2008);

·        vertegenwoordigers/gemachtigden aanwijzen.

·        een afschrift van een notariële akte overleggen

Registratieformulieren en -voorwaarden staan vermeld op de website van het Waterschap Groot Salland, www.wgs.nl/verkiezingen . Voor aanvullende vragen kan telefonisch contact worden opgenomen met de afdeling Bestuurlijke en Juridische zaken via (038)  455 72 00.


Artikel delen:

Reageer