Het Langhuis heeft ‘poen voor pitch’ gewonnen bij ArtPitch038

Het Langhuis heeft ‘poen voor pitch’ gewonnen bij ArtPitch038

Zwolle – Kunstruimte het Langhuis heeft mee gedaan aan de Artpitch038. Met een wervend filmpje en presentatie heeft zij samen met 10 andere mededingers €8000,- toegekend gekregen. Het project ‘Terug Naar de Toekomst’ Kan van start!

De Stadkamer heeft professionele kunstbeoefenaars (en organisaties) uitgenodigd om initiatieven aan te dragen die bruisen, vernieuwend zijn, soms zelfs schuren. Er is in totaal € 72.000 euro beschikbaar gesteld waarvan nu € 8000,- naar het Langhuis gaat om de tentoonstelling en kunstopdracht, Terug Naar De Toekomstte realiseren. ArtPitch038 (pitch voor poen) is een laagdrempelige projectfinanciering voor organisaties, stichtingen en particulieren op het gebied van kunst en cultuur uit Zwolle.

Terug naar de Toekomst, wat houdt het in? Fotografe Maartje Roos krijgt van kunstruimte Het Langhuis de opdracht een hedendaags klassiek portret te maken van Gerard Ter Borch. Dit portret zal onderdeel uitmaken van de expositie ‘Terug Naar De Toekomst’ dit komend najaar.

Maartje Roos is fotografe en werkt historiserend en schilderachtig. Haar werk is sterk geïnspireerd op het verleden van 16e eeuw tot jaren 30 en klassieke schilderkunst. Haar werkwijze is hedendaags. Ze zet digitale middelen in en combineert (eigen) beeldmateriaal tot een compositie. Er wordt tevens een selectie uit haar bestaande werk gemaakt. Deze selectie zal qua sfeer ook raakvlakken hebben met het Zwolle uit het verleden. Maar verdere overeenkomsten met Zwolle zijn op toeval berust.

Artikel delen: