Resultaten onderzoek ‘lovergirls’ bekend

Zwolle – “We moeten jongeren helpen nadenken over identiteitsbeleving, eigenwaarde en zelfrespect om weerbaar te kunnen zijn tegenover lovergirls.” Dat is de conclusie van vijf studenten van de Gereformeerde Hogeschool. In het kader van hun opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) deden zij in opdracht van de ChristenUnie onderzoek naar de problematiek rond lovergirls.

Lovergirls zijn meisjes die andere meisjes ronselen voor de prostitutie. Een lovergirl stelt zich ten opzichte van haar slachtoffers op als vriendin en doet er alles aan om hen uiteindelijk de prostitutie in te krijgen. Om dat voor elkaar te krijgen drijft ze vaak een wig tussen slachtoffer, ouders en andere vriendinnen en verleidt ze haar slachtoffers met dure cadeaus. Volgens de studenten moeten overheid, hulpverlening en scholen beter gaan samenwerken en zich meer bezig gaan houden met preventie. “Het is belangrijk dat via deze instanties ook de ouders worden betrokken bij de preventie van deze problematiek. Ouders dragen immers  de primaire verantwoordelijkheid voor de opvoeding van hun kinderen. Zij hebben een sleutelrol in het leren nadenken over hun eigenwaarde en zelfrespect”, aldus Jacqueline Lamberink, één van de vijf SPH-studenten.

Presentatie

De studenten presenteren de resultaten van hun onderzoek op 23 april 2008 in de Gereformeerde Hogeschool (Grasdorpstraat 2, Zwolle). Dan wordt ook het eindrapport met de aanbevelingen op het gebied van preventie aangeboden aan de ChristenUnie. De studenten willen met hun onderzoek de problematiek rond lovergirls onder de aandacht brengen in de samenleving en zodoende een bijdrage leveren aan het voorkomen en terugdringen ervan.

Misleidend

Uit het onderzoek blijkt dat het bestaan van meiden die andere meiden ronselen voor de prostitutie niet te ontkennen is. Hoewel deze meiden in de samenleving bekendstaan als lovergirls, zijn de studenten niet gelukkig met deze benaming. “De term ‘lovergirls’ is erg misleidend en geeft niet het juiste gewicht aan het daadwerkelijke probleem”, vindt Lamberink. “We pleiten ervoor dat deze termen in de media niet meer gepropageerd worden.”

Website

De studenten hebben tijdens het onderzoekstraject een website bijgehouden: www.deardelilah.gethost.nl. Op deze website is meer informatie over het onderwerp lovergirls te vinden.

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Resultaten onderzoek ‘lovergirls’ bekend”

  1. presentatie onderzoek ‘lovergirls’
    Beste Dick,

    Iedereen is wel erg veel… Ik vrees dat dat niet gaat passen in ons inmiddels te kleine gebouw aan de Grasdorpstraat. Je kunt natuurlijk via de website van de GH-studenten (www.deardelilah.gethost.nl) vragen of je er ook bij mag zijn. Zolang niet teveel mensen dat doen, lijkt me dat geen probleem. Maar ook dat laat ik graag over aan de organisatie van dit project.

    Arnoud Gort (medewerker Gereformeerde Hogeschool)

  2. Hoi Arnoud,

    Volgende week woensdag van 15.30 tot 17.00. Ken het gebouw omdat ik een keer bij Locosensus ben geweest, toen heb ik bij jullie geparkeerd. Ben de laatste tijd aardig vrij of eerder weg en heb tijd nodig om er te komen. Maar eens kijken. Bedankt voor de website-opgave-tip. Is bekend in welke media de resultaten nog meer besproken worden anders

    maart: Verder hebben we als projectgroep ook een aantal interviews gegeven. Zo zijn we een tijdje geleden op RTV Oost geweest in een programma wat ging over loverboys. We hopen nog meer publiciteit te kunnen trekken als we klaar zijn met het onderzoek. En het einde is inmiddels in zicht.

    Is nog wel een mooi onderwerp voor Pauw & Witteman of Knevel? Zal eens kijken hoe het allemaal loopt.

  3. Sinds de invoering van de euro, hebben velen te weinig inkomsten en dan krijg je dus dit soort problemen in de maatschappij.
    :'(

Reacties zijn gesloten.