Voorbeschouwing oefenduel PEC Zwolle-PAOK Saloniki

Voorbeschouwing oefenduel PEC Zwolle-PAOK Saloniki

Zwolle – Voor PEC Zwolle gaat dinsdag de oefencampagne verder met de wedstrijd tegen de Griekse kampioen PAOK Saloniki. In Nieuwleusen wordt er om 19.00 uur afgetrapt.

Na de oefenduels tegen FC Dalfsen (0-11) en VV Hattem (0-8) en competitiegenoot FC Emmen (1-1) wacht dinsdag voor PEC Zwolle een tegenstander van een heel ander kaliber. Op Sportpark Hulsterlanden in Nieuwleusen is PAOK Saloniki de tegenstander.

PAOK is de Griekse kampioen van het voorbije seizoen. Dat deed de ploeg zonder ook maar één keer te verliezen. Alleen Olympiakos kwam met vijf punten achterstand nog enigszins in de buurt. Gerenommeerde clubs als AEK Athene en Panathinaikos eindigden met een achterstand van respectievelijk 23 en 44 punten. PAOK speelde onlangs al twee oefenduels. Het verloor in Epe met 1-0 van het AZ van voormalig Zwolle-speler Arne Slot en won met 3-0 van het Deense FC Nordsjælland. Ook staat er nog een wedstrijd met Fortuna Sittard op het programma.

Voor PEC Zwolle is het duel een mooie krachtmeting middenin een trainingskamp. De ploeg van trainer/coach John Stegeman heeft de spreekwoordelijke tenten namelijk opgeslagen in de bossen bij Epe, waar het van maandag t/m vrijdag traint op de velden van SV Wissel.

Het is niet voor het eerst dat PEC Zwolle in de voorbereiding tegenover PAOK Saloniki staat. Op 18 juli 2014 won het met 2-1 door goals van Steven Pereira en Jesper Drost. Ook op 18 juli maar dan van het jaar 2012 troffen beide clubs elkaar. Toen bleek PAOK te sterk. Destijds werd het 1-4. Ibrahim Ikililou scoorde het enige Zwolse doelpunt.

De oefenwedstrijd tegen PAOK Saloniki wordt dinsdagavond gespeeld op Sportpark Hulsterlanden in Nieuwleusen op het veld van USV. Het sportpark ligt aan de Koningin Julianaweg 71. Kaarten voor het oefenduel zijn ter plekke te koop en kosten €10,- per stuk (€12,50 voor een plek op de hoofdtribune). Jeugd t/m 12 jaar betaalt €7,50.

Artikel delen: