Grote Voort - Foto: Wouter Steenbergen
Grote Voort
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Bewolking en kans op lichte regen

Zwolle – Woensdag voert bewolking de boventoon. In de ochtend glipt de zon er mogelijk nog even doorheen. Maar dat duurt niet lang. De wolken worden dikker en ‘s middags is het gedaan met de zon. Dan is de kans op wat lichte regen het grootst. Tot in de avond en nacht kunnen straten nat worden. Grote neerslaghoeveelheden worden echter niet verwacht.

De wind is zwak tot matig en komt uit variabele richtingen. Bij gebrek aan zonnestralen valt de temperatuur tegen. Ongeveer 18 graden is het maximale dat er voor Zwolle uitgesleept kan worden. Dat is te koel. Wie bij het lezen van het voorgaande in een zomerdip is weggezakt, wordt hopelijk opgemonterd met de mededeling dat bewolking en neerslag de voorste begrenzing vormen van warmere lucht. Die bereikt onze regio in de nacht naar donderdag.

Donderdag gaat daardoor de temperatuur omhoog. In de ochtend is het al zacht en ‘s middags stijgt het kwik naar 24 graden, misschien nog iets warmer. Er is een wisselende bewolking die toelaat dat de zon in beeld komt. Mogelijk valt er een bui.

Vrijdag is er af en toe zon en wordt het 23 graden. Dat is ongeveer normaal voor deze fase van juli. Vooral in de middag doemen er buien op, die stevig kunnen zijn. Mogelijk met onweer.

Artikel delen: