Zwolle koploper homobeleid

Zwolle – Wethouder Kenkhuis ondertekent donderdag 17 april de koploperovereenkomst homobeleid in Den Haag met minister Plasterk van OCW. Zwolle is één van de twintig gemeentes die deze overeenkomst ondertekenen. De overeenkomst is bedoeld om de sociale acceptatie van homoseksualiteit onder de Nederlandse bevolking te bevorderen. De gemeente Zwolle ontvangt van het ministerie van OCW € 75.000,– over vier jaar om het homo-emancipatiebeleid verder uit te werken.

De gemeente Zwolle heeft in 2005 homo-emancipatiebeleid als speerpunt benoemd en heeft de beleidsagenda homo-emancipatie vastgesteld. Belangrijkste punten in het beleid zijn de toegankelijkheid van basisvoorzieningen, aandacht voor homo-emancipatie bij jongeren, ouderen en allochtonen en het tegengaan van geweld tegen homoseksuelen. Het sluiten van de koploperovereenkomst past goed bij het Zwolse beleid en een bevestiging dat de gemeente Zwolle op de goede weg zit.

De koploperovereenkomst

De koploperovereenkomst richt zich op samenwerken, ervaringen uitwisselen, gezamenlijk knelpunten oplossen, maar ook kennis bundelen en delen met andere gemeenten. De inspanningen van het ministerie van OCW en de steden die de overeenkomst ondertekenen moeten in 2011 hebben bijgedragen aan het bespreekbaar maken van het onderwerp onder jongeren en in kringen waar het nog een taboe is. Verder moet het bijdragen aan het vergroten van het veiligheidsgevoel van homoseksuelen en lesbiennes. Ook willen de betrokken partijen discriminatie, intimidatie en geweld tegen homoseksuelen bestrijden.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Goed-beter-best-beste (da’s eenzaam)
  Wat een prestatiestad is Zwolle toch geworden:
  Stad van de smaak
  Fietstad
  Groenste stad
  Hom*-vriendelijkste stad

  Nu kan het wel lukken hoor; we hoeven toch niet op zijn Amerikaans overal het beste in te zijn. Beter dan de buurman enzo :'(


  ⚠️ Meld

 2. Het gaat natuurlijk niet om de prijzenstrijd in Homo-emancipatie-land. Ik ben erg blij in een stad te wonen waar verschillende partijen (COC, Scholen, gemeente, integratieraad, etc) serieus werk maken van dat emancipatiebeleid.

  Dat er extra geld komt is mooi meegenomen. Wat echt mooi is, is dat COC en Integratieraad daarmee concreet invulling gaan geven aan voorlichting en inzetten op de bestrijding van discriminatie en geweld.

  Dick, Ton, Tjalling, Bertus en Appelgiele even los van de onderbroekenlol: wat vinden jullie daarvan?

  Nelleke Vedelaar


  ⚠️ Meld

 3. Wie daar ook invulling aangeeft, dit is altijd goed

  Wat echt mooi is, is dat COC en Integratieraad daarmee concreet invulling gaan geven aan voorlichting en inzetten op de bestrijding van discriminatie en geweld

  Ga ervan uit dat je conclusie klopt natuurlijk. Dan is dat extra geld goed besteed.  ⚠️ Meld

Reageer