De heer en mevrouw Markies – van Wort 60 jaar getrouwd

De heer en mevrouw Markies – van Wort 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Markies – van Wort waren op dinsdag 9 juli 2019 60 jaar getrouwd. Wethouder Ed Anker bracht het echtpaar woensdagochtend een bezoek om ze persoonlijk te feliciteren.

De heer Jan Markies is geboren op 4 januari 1934 in Tuindorp Nieuwendam. Mevrouw Aaltje Gezina van Wort is geboren op 29 september 1940 te Haarlem.

Het echtpaar heeft elkaar ontmoet bij de ouders van Jan te Tuindorp Nieuwendam. Ze zijn getrouwd op 9 juli 1959 in Nieuwendam (Amsterdam).

De heer en mevrouw Markies – van Wort hebben gewoond in Tuindorp Nieuwendam, Amsterdam Oost, Den Helder, Ede, Zwolle, Maastricht en sinds 1984 weer in Zwolle. Ze hebben drie kinderen, een dochter en twee zoons, vijf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Mevrouw Markies heeft gewerkt in het ziekenhuis. Helaas door ziekte moest ze stoppen. Daarnaast is ze vrijwilligster geweest, mantelzorg schoonmoeder, huisvrouw, directie dak en thuislozen van het Leger des Heils, Thuiszorg, mantelzorgster van Jan en op dit moment nog steeds vrijwilligster.

De heer Markies heeft gewerkt als allround timmerman, verzekeringsagent, dienstplichtig onderofficier LUA, werkmeester sociale werkplaats, arbeidstherapeut sociale werkplaats, directie dak- en thuislozen Leger des Heils en als consulent werk en scholing bij Gemeente Zwolle.

De hobby’s zijn schaatsen, wandelen, zwemmen, fietsen en kamperen. De gezondheid van het echtpaar is redelijk.

Artikel delen: