Heropening park De Nooterhof: Waterspeeltuin functioneert weer

Heropening park De Nooterhof: Waterspeeltuin functioneert weer

Zwolle –  Sinds half mei is park de Nooterhof weer open voor publiek. Om dit mogelijk te maken is er door vrijwilligers van de Milieuraad veel werk verzet. Er is hard gewerkt in de moestuin en in het park zelf. Er zijn vrijwilligers die zorgen dat de openstelling van het Earthship mogelijk is. Deze week wordt ook het water van de speeltuin en in de tuinen heraangelegd of gerepareerd. Er kan dus ook weer fijn gespeeld worden in de waterspeelplek.

Er valt nog steeds heel veel te doen, maar het park is nu wel ver genoeg klaar om tegelijk met de start van de zomervakantie nu ook officieel te heropenen. Dit gebeurt op zondag 14 juli. Iedereen is welkom. Bij de opening zullen familie Nooter, Stadsdichter Jeroen Kraakman,  Klara de Kikker, scholiere Sanna Jorritsma, wethouder William Dogger, en diverse vrijwilligers aanwezig zijn.

Programma

Het park is als gebruikelijk van 11.00-17.00 uur open

-13.00 u. Ontvangst belangstellenden voor middagprogramma

-13.30 u. Welkom en stand van zaken heropening Nooterhof door Michiel van Harten, coördinator Milieuraad/ Nooterhof

 -13.35 u. Woord aan wethouder William Dogger. Daarna gaat hij met hulp van Klara de Kikker:

 -Water aanzetten in de speeltuin. 

– Gloednieuwe Nooterhofvlag hijsen. Deze is spontaan ontworpen door scholiere Sanna        Jorritsma. Zij helpt ook mee met hijsen. 

-13.50 u. Nooterhof gedicht – Stadsdichter Jeroen Kraakman

-13.55 u. Start informeel deel:

Informatie over de stand van zaken van het parkonderhoud met groen coördinator Henk Mellema. Rondkijken in de tuinen met  Werkgroep Tuinen Nooterhof. Herinneringen ophalen op het terras, met familie Nooter. Inkijken van ons boek Nooterhof, park met geschiedenis met mooie foto’s en herinneringen uit de meer dan 40 jarige geschiedenis van het park. De speurtocht Lentekriebels met Klara de Kikker in de Nooterhof kan gelopen worden. 

-14.00- 16.30u. Waterdiertjes zoeken in en rond het park, begeleid door IVN Zwolle en Milieuraad Zwolle. 

We gaan in en rond de Nooterhof kijken welke beestjes in het water leven. Want naast vissen en kikkers, zit vijverwater boordevol ander leven! En wist je dat je aan de beestjes die er leven, kunt zien hoe de waterkwaliteit is? Deze activiteit is leuk voor jong en oud. 

Tevens is er sinds deze week een geheel nieuwe park-website: www.nooterhof.nl . Deze wordt de komende tijd verder bijgewerkt. 

Artikel delen: