Potgietersingel - Foto: Wouter Steenbergen
Potgietersingel
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Wolkenvelden, ‘s middags broeierig en kans op buien

Zwolle – Donderdag begint met wolkenvelden, waaruit misschien enkele druppels regen vallen. De wolkenvelden vertonen scheuren, waar de zon handig gebruik van maakt. Uitbundig zonnig wordt het niet. Sommige weermodellen betwijfelen zelfs of de zon wel zichtbaar wordt boven Zwolle. Positief als we zijn ingesteld, verwachten wij van wel.

Afhankelijk van de hoeveelheid zon, stijgt het kwik in de middag naar ongeveer 23 graden. De wind is zwak uit richtingen tussen zuid en west. Het voelt broeierig aan. In deze broeierigheid worden tussen de stapelwolken spontaan buien gebrouwen. Dit gebeurt vanaf het middaguur. De hamvraag is natuurlijk of er eentje Zwolle aandoet, maar de kans is groot.

De beste informatie over plaats en timing van de buien geven de neerslagradars. De buienkans blijft tot de avond bestaan en een donderklap is mogelijk. Daarna wordt het droog en klaart het op. In de nacht naar vrijdag is het niet koud, een minimum van ongeveer 15 graden.

Vrijdag wisselen zon en buien elkaar af. De onweerskans is groter dan op donderdag. De buien hebben plannen om plaatselijk flink wat regenwater te storten. Of ze dat speciaal boven Zwolle gaan doen, is nog even afwachten, maar houd er rekening mee. Bij een westenwind wordt het in de stad ongeveer 23 graden.

Het weekend verloopt tamelijk koel en met veel bewolking. Zaterdag heeft de grootste kans op een beetje regen. Zondag blijft het droog.

Artikel delen: