Kwatta maakt single voor Dag van de Aarde

Zwolle/Kampen – Op 22 april is het wereldwijd Earth Day, een fenomeen dat in de jaren zeventig in de VS is ontstaan. National Geographic grijpt deze dag aan om bij het belang van de aarde stil te staan. Speciaal voor de Dag van de Aarde heeft de nederpopband Kwatta uit Zwolle het nummer ‘Ik mis je’ geschreven en opgenomen.


Foto: Bullet Ray

Al sinds 1888 stimuleert de National Geographic Society het behoud van natuurlijke bronnen en wijst zij op de noodzaak natuurgebieden, planten en wilde dieren te beschermen. De missie van National Geographic luidt immers ‘Inspiring people to care about the planet’. National Geographic heeft de nederpopband Kwatta uit Zwolle en Kampen gevraagd een nummer op te nemen over het thema. Hier is de single en videoclip ‘Ik Mis Je’ uit voort gekomen. Een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan het WNF ten behoeve van hun Noordpoolcampagne. De cd-single ligt vanaf 21 april in de winkel.

Op 22 april organiseren National Geographic Channel en National Geographic Magazine een groot evenement in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. De avond wordt gepresenteerd door Floortje Dessing. Wubbo Ockels en National Geographic fotograaf Norbert Rosing zullen een presentatie houden. Het evenement wordt afgesloten met de première van de National Geographic documentaire Arctic Tale.

Op deze avond wordt, aan een speciale gast, het eerste exemplaar uitgereikt van de National Geographic Special Klimaatsverandering. Deze uitgave laat zien hoe de wereld klimatologisch verandert en hoe het leven van de mens daardoor wordt beïnvloed. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan de symptomen van klimaatsverandering en het wetenschappelijk onderzoek, ook wordt er naar oplossingen gezocht. Deze uitgave ligt vanaf 23 april in de winkel.

Op 22 april is de programmering op de zender de hele dag gewijd aan de Dag van de Aarde. Tevens is dit de startdatum voor de Maand van de Aarde, waarin iedere werkdag van 20.30 tot 21.30 uur en op zondag om 17.00 uur gevarieerde documentaires te zien zijn over de schoonheid van de aarde en wereldwijde duurzame ontwikkeling.

Artikel delen:

Reageer