Balkenende bezoekt taakstrafproject bij Zwolle

Zwolle – Tijdens zijn werkbezoek aan Overijssel heeft premier Jan Peter Balkenende woensdag “een buitengewoon genoeglijk uur” doorgebracht met jongeren in een zogeheten drankkeet in Zwartewaterland. Het was zijn eerste bezoek aan een keet, zei hij.

De premier sprak dinsdag en woensdag met jongeren en medewerkers van het Openbaar Ministerie, gemeente en politie over drankgebruik onder jongeren. Hij maakt zich zorgen, zei hij woensdag na een besloten bezoek aan een taakstrafproject in de uiterwaarden van de IJssel aan de Vreugderijkerweg bij Zwolle. “Eén van de lastige dingen in dit land is het vooraf indrinken. Er is een hele cultuur ontstaan in het uitgaansleven dat alles laat begint. De vraag is of je niet eerder kunt beginnen”, aldus de premier.

Alcoholcarrière

Balkenende bezocht eerst een jongerenproject in de Utrechtse wijk Kanaleneiland, waarna hij in Zwolle luisterde naar de aanpak van drankproblemen bij jongeren. Uit gesprekken met deskundigen hoorde de premier dat de ‘alcoholcarrière’ van de jeugd gemiddeld op een leeftijd tussen de 11 en 12 jaar begint. “Dat is veel te jong.” Jongeren in Zwartsluis spraken hem dinsdagavond in de keet bij.

De premier dronk gezellig een biertje mee. Een ander beeld van drankketen heeft hij niet direct gekregen. “Deze jongeren gaan goed om met alcohol en doen zelfs vrijwilligerswerk voor een kerk in Polen. Maar er zijn ook keten waar de politie niet binnenkomt.”

Bron: nu.nl

Artikel delen:
Reacties 9
 1. hoe oud is die man nu? En dan voor het eerst van zijn leven in een ‘keet’?? Deze wereldvreemde man moet beslissen over ons volk…


  ⚠️ Meld

 2. Hou maar op met dat gereutel over politiek dichter bij de burgers brengen… Breng maar liever burgers in de politiek!

  Zal nooit gebeuren natuurlijk op de eilandjes van macht. De verweven belangen van bedrijfsleven en egocentrische carriére-planning van politici. En dan niet te vergeten de internationale verdragen…

  Geen plaats voor de burger daar… maar wel voor JP, die zich onder de burgers begeeft als ware hij een dagje uit naar de dierentuin. Zoveel indrukken, zoveel dingen een keer in het écht zien! Gelukkig is het maar een uitje en niet de realiteit, kan hij morgen weer lekker aan het werk in een vertrouwde omgeving.


  ⚠️ Meld

 3. Nou dan wordt het tijd dat hij eens een coffeeshop bezoekt, misschien maakt hij zich dan nog meer zorgen!
  Pfff wereldvreemde man die zich met geluk mag wentelen in rijkdom en oordeelt over de bevolking, zijn foto mag van mij wel weg.
  ;D


  ⚠️ Meld

 4. “Deze jongeren gaan goed om met alcohol en doen zelfs vrijwilligerswerk voor een kerk in Polen. Maar er zijn ook keten waar de politie niet binnenkomt.”

  Wil dat figuur hier nu mee zeggen dat de politie wél in die andere keten komt? :'(

  En het mag hem toch ook bekend zijn dat de meeste keten staan in gemeenten met een gereformeerde meerderheid onder zowel burgers als ook in de plaatselijke politiek?
  Moet hij dan niet zijn geloofsgenoten oproepen om niet meer zo achterbaks die keten te initiëren en te tolereren? 🙁


  ⚠️ Meld

 5. En het mag hem toch ook bekend zijn dat de meeste keten staan in gemeenten met een gereformeerde meerderheid onder zowel burgers als ook in de plaatselijke politiek?

  daarom ook mijn verbazing dat JP zegt dat het de eerste keer was dat hij in een ‘keet’ kwam 😮


  ⚠️ Meld

Reageer