Hasselterdijk - Foto: Wouter Steenbergen
Hasselterdijk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Kans op pittige buien met onweer

Zwolle – Vrijdagochtend mogelijk nevel of mist. Die verdwijnt spoedig. Daarna kijkt Zwolle aan tegen veel bewolking, waar de zon zunigjes doorheen schijnt. Desondanks voelt het niet koud aan. De lucht is vochtig en onstabiel, prima ingrediënten voor buien. Er is een zwakke tot matige wind uit westelijke richtingen. De maximumtemperatuur van 21 graden wordt voor de buien uit bereikt.

Twente kreeg donderdagmiddag al een generale repetitie van buienactiviteit. Daar trokken in de middag onweersbuien over, met bliksemschichten en achterlating van flink wat regenwater. Vrijdag moet de regio Zwolle het ook ontgelden. Houd rekening met buien die er energiek op losgaan, met veel regen en een grote kans op onweer. De wind kan tijdelijk flink aantrekken. Interessant voor liefhebbers van bijzonder weer. Niet leuk als je wilt genieten van droog en rustig zomerweer. De buien worden verwacht vanaf de tweede helft van de ochtend. Als je niet verrast wilt worden, is het advies om de buienradar in de gaten te houden.

De buien verplaatsen zich traag en kunnen daardoor langere tijd water lozen op één plek. Ze zijn een plaatselijk fenomeen. In een buurgemeente kunnen de eenden door de straat zwemmen, terwijl hier alleen wat ver gerommel te horen is en er geen druppel valt. Deze vrijdag is dat echter een onwaarschijnlijk scenario. Ga er maar van uit dat in Zwolle niet alleen het sluisje aan de Hasselterdijk water te verwerken krijgt.

De buien trekken in de avond naar het oosten weg. In de nacht naar zaterdag is het wisselend bewolkt. De minimumtemperatuur is 15 graden.

Zaterdag wordt het ongeveer 20 graden. Wolken en zon zijn beide van de partij. Er is kans op een mini-buitje.

Zondag overheerst de bewolking en is het nog iets koeler. Het blijft wel droog.

Artikel delen: