TAK-leerlingen spelen Griekse klassieker

Zwolle – Leerlingen van het Thomas A Kempis College spelen dit jaar een schooltoneelvoorstelling waarbij het draait om het ontrafelen van een complexe geschiedenis.

Tijdens een ‘drie-daagse’, met de start op woensdagavond, wordt in de school een drama opgevoerd. In de voorstelling Ifigeneia, Koningskind wordt een Griekse klassieker omgeturnd tot een begrijpbare en heldere voorstelling. Het stuk concentreert zich op de gebeurtenissen rond het meisje Ifigeneia, op het moment dat Griekenland aan Troje de oorlog heeft verklaard.

Voorstelling Ifigeneia, Koningskind  – 16, 17 en 18 april , 20:00 uur – kaarten: € 2,50. Reserveren:  038 – 8508505  Thomas a Kempis College   Schuurmanstraat 1 Zwolle.

Het is oorlog. En die oorlog draait om Helena. Die afschuwelijke, verpletterend mooie Helena. Die hebberige, hijgerige Helena. Ze is er namelijk vandoor met één of andere Trojaan. Notabene een Trojaan! Zo’n soort van beest. De oorlogsschepen willen uitvaren om haar terug te halen, maar het probleem is de wind. Er is geen wind. Dus is er maar één oplossing? Koning Agamemnon wacht op de wind, broodnodig om met zijn oorlogsschepen ten strijde te kunnen trekken. De godin Artemis kan voor die wind zorgen, maar zij eist daarvoor in ruil het offer van zijn dochter Ifigeneia. Als leider van zijn volk moet Agamemnon met het voorstel instemmen, als vader breekt zijn hart. Ifigeneia, koningskind gaat over ambitieuze mensen die het zicht op de werkelijkheid verliezen, over kiezen en over een meisje dat volwassen wordt.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Kom allen
    Kom allemaal kijken naar deze prachtige voorstelling. We zijn alleen nog vandaag en morgen te zien op het Thomas a Kempis college.

    Groetjes Vera Dide (het meisje links op de foto, met de grote zwarte ogen)


    ⚠️ Meld

Reageer