Jaarlijks poëziefestival Windesheim Dicht

Zwolle – Onder het thema Ontdekken en Ontmoeten organiseert het Geert Groote Instituut van de Christelijke Hogeschool Windesheim op donderdag 24 april 2008 het jaarlijkse poëziefestival Windesheim Dicht! Studenten en medewerkers van Windesheim, maar ook inwoners van Zwolle en omgeving zijn die avond van harte welkom in het mediacentrum (B-gebouw) van de hogeschool op de Campus in Zwolle. Het festival begint om 18.00 uur.

Tijdens het festival dragen alle dichters hun geselecteerde gedicht voor. Daarnaast kunnen de bezoekers, onder het genot van een hapje en een drankje, genieten van muziek en theater. Een deskundige jury maakt bekend welke drie gedichten in de prijzen vallen en een boekenbon in de wacht slepen. De jury bestaat uit de stadsdichter van Zwolle Lenze L. Bouwers, de secretaris van het LAZ (Literaire Activiteiten Zwolle) Janny Beima en voormalige dichter van Windesheim Pieter Jan van Helden. De ruim veertig geselecteerde gedichten zijn vooraf gebundeld. Alle bezoekers en deelnemers aan het poëziefestival ontvangen een exemplaar van de gedichtenbundel.

Verder is de expositieruimte van het Mediacentrum ingericht in de sfeer van het thema Ontdekken en Ontmoeten. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van Windesheim.

Meer informatie over het festival en het programma is te vinden op de website: www.windesheim.nl/agenda .

 

Artikel delen:

Reageer